Καμία αντίδραση από τους τοπικούς παράγοντες και τους βουλευτές

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Με ερώτηση του ο βουλευτής της Χ.Α. Ιωάννης Λαγός προς τους αρμόδιους Υπουργούς θέτει θέμα υποβάθμισης του τελωνείου Ξάνθης με αφορμή δήλωση του προέδρου του ΕΒΕ Σ. Μωραίτη. Είναι γεγονός πώς ο μόνος πολιτικός οργανισμός που ασχολείται με τα προβλήματα της Ξάνθης είναι οι βουλευτές και τα στελέχη της Χ.Α. Αυτό βέβαια γίνεται γιατί τα εδώ τοπικά στελέχη και οι βουλευτές της Ξάνθης κοιτάζει ο καθένας να βολεύεται, αδιαφορώντας για την Ξάνθη.

Λιανίδης 9

Η Αθήνα διαχρονικά είχε σε δεύτερη μοίρα την Θράκη και αυτό  φαίνεται από την πληθώρα των προβλημάτων, υπαρκτών, που αναδεικνύει το εν λόγω κόμμα και που πολλοί «δημοκράτες» πολεμούν μετά βδελυγμίας.

 Όπως δείχνουν τα πράγματα η αδράνεια των υπολοίπων πολιτικών φορέων, ενισχύει το κόμμα της Χ.Α. στην Ξάνθη.

Δυστυχώς για τον τόπο  οι υπόλοιπες «Δημοκρατικές Δυνάμεις» ασχολούνται με το να υποβαθμίσουν της πρωτοβουλίες του κόμματος της Χ.Α. σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο και πόρους  για να υποβαθμίζουν την αξία τον θεμάτων που αναδυκνύονται, επειδή είναι «φασίστες» και δεν κοιτάν αν μη τι άλλο να την προλαμβάνουν αναδεικνύοντας και επιλύοντας τα προβλήματα.

Επειδή πολύς λόγος γίνεται στην Ξάνθη από  όψιμους «προοδευτικούς» να θαφτούν αυτές οι  πρωτοβουλίες, (κάποιοι μάλιστα τοπικοί παράγοντες, ενημέρωσαν και την ΕΥΠ-δεν ξέρουμε αν ενημέρωσαν και το Προξενείο για τις δράσεις του κόμματος της Χ.Α. στα Πομακοχώρια) ανεξάρτητα από όποιο κόμμα και αν αυτές προέρχονται.

 Καλό θα είναι όλοι μαζί να σκύψουν το κεφάλι, να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν για την Ξάνθη. Να σηκώσουν τα μανίκια και να χαράξουν, χωρίς κομματικές και προσωπικές κορώνες, όλοι μαζί, ένα σχέδιο ανασύνταξης της Ξάνθης και γενικότερα της Θράκης και ας σταματήσουν να ελπίζουν στην βοήθεια της Αθήνας και τους αναπτυξιακούς της νόμους.

 Untitled XASAPIS 5

ΠΡΟΣ :  Υπουργείο Οικονομικών

                  Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού                  Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ :  Υποβάθμιση Τελωνείου Ξάνθης

Σύμφωνα με δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ από 1/9/2016 υποβαθμίζεται το Τελωνείο Ξάνθης με επακόλουθο από τους 20 περίπου υπαλλήλους που υπηρετούν στη Ξάνθη, να μείνουν περίπου μόλις 4-5 για να διεκπεραιωτές εκτελώντας απλά μικρές γραφειοκρατικές περιπτώσεις και όλα τα υπόλοιπα θα πραγματοποιούνται στα Τελωνεία Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.  Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, επεσήμανε με δηλώσεις του πως υποβαθμίζεται το Τελωνείο Ξάνθης από 1 Σεπτεμβρίου, γεγονός που θα στείλει πολλά χρόνια πίσω την επιχειρηματικότητα στη περιοχή μας και πως επιβεβαιώνεται αυτό με επιβεβαιωτικό επίσημο έγγραφο γεγονός  που θα είναι για τον Νομό μας, τεράστιο πλήγμα. Ως συνέπεια θα προκύψει ταλαιπωρία των επιχειρηματιών Φυσικά και θα μειωθούν τα έσοδα του Τελωνείου της Ξάνθης, τα οποία είναι πολλαπλάσια από άλλα τελωνεία τα οποία παραμένουν προφανώς λόγω μικροκομματικής σκοπιμότητας. Επί πλέον ο νομός είναι διάτρητος από τα βόρεια σύνορα και το παραεμπόριο που ανθεί, όπως και  το λαθρεμπόριο, θα γιγαντωθούν.

 

                                             ΕΡΩΤΗΣΗ

Επειδή ενδεχόμενη κατάργηση του τελωνείου θα προκαλέσει προφανή διαφυγή εσόδων στο κράτος, θα καταστήσει διάτρητες τις όποιες εισόδους στην Ελλάδα σε κάθε παραβατική δραστηριότητα και παράλληλα δεν θα προσφέρει κανένα οικονομικό όφελος αφού οι όποιες κτιριακές εγκαταστάσεις είναι ιδιόκτητες, επιβάλλεται λόγω των επιχειρημάτων που αναφέρθηκαν όχι μόνο η διατήρηση του τελωνείου Ξάνθης αλλά και η επάνδρωσή του με επί πλέον προσωπικό και η αύξηση των αρμοδιοτήτων του οπότε ερωτάται η κυβέρνηση αν προτίθεται να διαψεύσει τις σχετικές προθέσεις κυβερνητικών παραγόντων και κυβερνητικών στελεχών.

 

Αθήνα,  11 Ιουνίου 2016

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Λαγός

Βουλευτής Β’ Πειραιώς

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ