Με την καλή συνεργασία και την σωστή προετοιμασία
μελετών προχωράει η
επίλυση των προβλημάτων


ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΓΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ


Λοιπόν έχουμε και λέμε. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Αθανάσιος Κοντογεώργης, η Υπουργός Πολιτισμού, κα. Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Τσιάρας, ο Αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας γενικοί γραμματείς υπουργείων, βουλευτές, δήμαρχοι και εκπρόσωποι παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής.


Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΑΣ. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;


Ειλικρινά, δεν ξέρω, και ας με συγχωρήσει ο Χριστόδουλος Τοψίδης, Περιφερειάρχης της ΑΜΘ, ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον Ιδιωτικό Τομέα, όπου σίγουρα δεν του χαρίστηκε τίποτε και όλα όσα απέκτησε, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του. Πιστεύει ότι ακόμη ένα κυβερνητικό κλιμάκιο, αδιάφορα από το ποιο χρώμα κυβέρνηση, διαφεντεύει τον τόπο, μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από ότι κάνει αυτός για την Περιφέρεια;

Τι θέλουμε να πούμε.
Ήταν στην Καβάλα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, ο οποίος θεωρητικά, πρέπει να ενημερώνει τον Πρωθυπουργό για ότι συμβαίνει από πλευράς ανάπτυξης στην Περιφέρεια.

Απουσία όμως κυβερνητικού έργου στην καθημερινότητα του πολίτη της Περιφέρειας, σημαίνει ή ότι ο ίδιος δεν είναι σωστά ενημερωμένος για την κατάντια μας ή δεν τα μεταφέρει όλα στον Πρωθυπουργό.

Η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη που ήταν παρούσα, αφού δεν κατάφερε με τον πολιτισμό, αρχαίο και νεότερο που διαθέτει η Περιφέρεια, να τον «πουλήσει» για να ενισχυθεί οικονομικά, λόγω της αύξησης της πολυπόθητης επισκεψιμότητας στον  τόπο, απέτυχε στην αποστολή της.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κύριος κυριος Τσιάρας ο οποίος ήταν παρών στην Καβάλα, προφανώς ήρθε για να δείξει το μπόι του. Γιατί. Η Γεωργία στην Περιφέρεια πάει κατά διαόλου. Στην κτηνοτροφία αποδεκατίστηκε το ζωικό κεφάλαιο στην Περιφέρεια. Οι ψαράδες δεν βγάζουν μεροκάματο. Αυτό αφήνουν στους Τούρκους ψαράδες που ψαρεύουν σαν «κύριοι» έξω από το λιμάνι του Πόρτο Λάγος και μέσα στα χωρικά ύδατα της Χώρας, στην περιοχή της Σαμοθράκης, με την στήριξη των πολεμικών τους πλοίων.  Άρα, απέτυχε οικτρά στην αγροτική ανάπτυξη στην Περιφέρειας.

Ο Αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης ο οποίος βρέθηκε και αυτός στην Καβάλα, προκειμένου να αναπτύξει και αυτός με την σειρά του τον αθλητισμό της Καβάλας και πριν πούμε οτιδήποτε, θα πρέπει ο κύριος αναπληρωτής υπουργός, να εξηγήσει το γεγονός, ότι η Καβάλα και η Θάσος που βρέχονται γύρω γύρω από την θάλασσα, σε ποιο θαλάσσιο άθλημα η περιοχή πρωτεύει, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Συμπέρασμα, μάλλον και ο κύριος υπουργός επί των αθλητικών, ήρθε απλά να συμπληρώσει το κυβερνητικό κλιμάκιο που θα … αναπτύξει την Περιφέρεια.

Όσο για τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Ν. Παπαθανάση, πριν καθίσει και αυτός στο τραπέζι της … ανάπτυξης στην Καβάλα, θα έπρεπε πρώτα να κάνει μία βόλτα στην Βιομηχανική περιοχή του νομού, να δει πόσες επιχειρήσεις είναι κλειστές, και μετά, να πάει μια βόλτα στα σούπερ μάρκετ της Καβάλας, για να δει το τρεμάμενο χέρι των καταναλωτών όταν πληρώνουν πανάκριβα, για να πάρουν τα προς το ζην.

Όσο για τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ν. Ταχιάο, ας τον πήγαινε μια βόλτα ο κύριος Τοψίδης στην πεσμένη γέφυρα της Καβάλας και την ρημαγμένη σιδηροδρομική γραμμή Δράμας Καβάλας. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο, γιατί είναι γνωστό σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, ότι για να δει κάποιος υπουργό ή θα πρέπει να είναι προεκλογική περίοδος ή να κινδυνεύει να μην επανεκλεγή στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.
Τώρα γιατί ο Τοψίδης , ένας άνθρωπος της δουλειάς, πιστεύει ότι αυτοί θα φέρουν την .. ανάπτυξη …;;;