Απογαλακτίζεται η Ευρώπη από την Αμερική;

Μοιραία κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Μετά την αναγνώριση, ως κρατικής οντότητας της Παλαιστίνης από την Νορβηγία, την Ισπανία και την Ιρλανδία  που προκάλεσε την δυσαρέσκεια της και το Ισραήλ να έχει εξοργιστεί, το μήνυμα που στέλνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική οι τρείς χώρες είναι ξεκάθαρο.

 

Η Ευρώπη πλέον αναγνωρίζει ότι «έμπλεξε» για τα καλά αφού ο πόλεμος μέσα στους κόλπους της, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ακόμη μαίνεται και δεν φαίνεται να έχει αίσιο τέλος για την Ευρωπαϊκή Οικονομία με ότι αυτό σημαίνει για ακριβό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

 

Στην εγγύτατη Μέση Ανατολή, ο πόλεμος μαίνεται με άγνωστο αποτέλεσμα.

 

Στον Ιράν θα αλλάξουν τα δεδομένα για την πολύπαθη Μέση Ανατολή μετά τον θάνατο του προέδρου της χώρας και την αντικατάστασή του με τον «χασάπη» της Βαγδάτης, πολύ πιθανόν το Ιράν να εναγκαλιστεί περισσότερο με τους τρομοκράτες της Χαμάς και Κύριος είδε που μπορεί αυτό να οδηγήσει.

 

Το οικονομικό και όχι μόνο  «αγκάλιασμα» της Ρωσίας και της Κίνας και ο οικονομικός πόλεμος που διεξάγεται με την υπερδύναμη Αμερική μέσα στην Ευρώπη με θύματα της χώρες του Νότου, είναι ένα επικίνδυνο κοκτέιλ, όχι μόνο για τις φτωχές χώρες του νότου αλλά, και τις ισχυρές οικονομικά χώρες της Ευρώπης.

 

Όλοι πιστεύουν ότι τα δεινά που βρήκαν την τελευταία διετία την Ευρώπη οφείλονται εν πολλοίς στην Εξωτερική πολιτική της Αμερικής και ίσως τελικά ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή να ήταν η ευκαιρία που περίμενε η Ευρώπη για να πει στην Αμερική φτάνει πια.

Αν υπάρξουν αντίποινα από την πλευρά της πανίσχυρης Αμερικής και με δεδομένο τον προεκλογικό της πυρετό, η πιθανότητα να αντιδράσει εν θερμό, είναι μεγάλη. Πώς; Άγνωσται αι βουλαί του Μπάιντεν.

Α.Π.