Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Ξάνθης “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” , ευχαριστεί και δημοσίως όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί και φέτος ο διήμερος εορτασμός της προστάτιδας του Ιδρύματος Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνας της Πανσόφου,  με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Ιδρύματος την Παρασκευή  24 και το Σάββατο  25 Νοεμβρίου 2023

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στις 18:00 το απόγευμα , εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, με την συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως, του Προέδρου, του Διοικητικού Συμβουλίου, των εργαζομένων, των εθελοντών του Ιδρύματος και πλήθος κόσμου.

 

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού, έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου  του Γηροκομείου  πέριξ αυτού, προς αγιασμό συνοδεία των Παλαιών Προσκόπων Ξάνθης και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ξάνθης.

Μετά το Πέρας της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας, στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος  έλαβε χώρα η τελετή ανακήρυξης του  «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΕΤΟΥΣ 2023» ως είθισται από το 2017.

Με κάθε επισημότητα, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου,  παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης κ. Κωνσταντίνου Κουρτίδη και του Δημάρχου Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη και πλήθους συμπολιτών μας, τίμησαν, βράβευσαν και ανακήρυξαν ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ  για το έτος 2023, τον  ιδρυτή της “Ομάδας της ελιάς του γηροκομείου”, Γεώργιο Κομνηνό συντ. Οικονομολόγο και τον αείμνηστο εθελοντή και συνιδρυτή της ομάδας Χρήστο Ζουρνατζίδη. Με την πράξη αυτή αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε η προσφορά όλων των εθελοντών της ελιάς, που εδώ και 7 χρόνια συμμετέχουν κάθε Νοέμβριο και  Δεκέμβριο στο μάζεμα της ελιάς, για να προσφέρουν το πολύτιμο λάδι στους απόμαχους της ζωής, τους ηλικιωμένους του γηροκομείου μας.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Παπαχρόνης με απόφαση του ΔΣ του γηροκομείου Ξάνθης, προσέφερε στους τιμηθέντες δύο εικόνες της Αγίας μας καθώς και δύο τιμητικά ευχαριστήρια ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑΣ.

Τα δώρα παρέλαβαν τα τέκνα των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ κ.Ελπίδα Κομνηνού και κ.Παρασκευάς Ζουρνατζίδης.

Στον ευχαριστήριο λόγο που διάβασε η κόρη του Γιώργου Κομνηννού, Ελπίδα, καθώς ο ίδιος λόγω κορωνοιού δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ανέφερε:

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να είμαι παρών, λόγω κορονοιού, στην αποψινή γιορτή του γηροκομείου.

Ευχαριστώ εσένα και το Δ.Σ. του γηροκομείο, για την πολύ μεγάλη τιμή που μας κάνατε, να μας βραβεύσετε ως <<ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ-ΕΛΙΑΣ>>  του γηροκομείου.

Ξέρεις πιο καλά από όλους μας, ότι η μεγαλύτερη χαρά του εθελοντή, είναι η χαρά της προσφοράς, καθώς εσύ και το συμβούλιό σου προσφέρετε χρόνια τώρα ανιδιοτελώς, πολύ περισσότερα στο γηροκομείο, χωρίς να περιμένετε βραβεία και παράσημα τιμής.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που βραβεύονται απόψε  μαζί μας. Εθελοντές που άφησαν μία – δυο – τρεις και περισσότερες Κυριακές ξεκούρασης και ήρθαν μαζί μας, για να κάνουμε το λάδι για τους γέροντες και τις γερόντισσες του γηροκομείου μας.

Ευχαριστώ  και για λογαριασμό του αείμνηστου φίλου και ξαδέρφου μου, του Ζουρνατζίδη του Χρήστου και είμαι σίγουρος ,πως απόψε μας βλέπει κάπου από ψηλά και μας ευχαριστεί και ‘κείνος .

Θέλω να ξέρετε αγαπητέ Πρόεδρε, ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας να βοηθάμε το μεγάλο έργο σας, για να ανέβει ο ήλιος πιο ψηλά.

Ευχαριστώ όλους

Γιώργος Κομνηνός

Ταπεινός εθελοντής

της ελιάς του γηροκομείου.

Με την ευκαιρία αυτής της βράβευσης, ο Πρόεδρος του γηροκομείου Γιάννης Παπαχρόνης και ο υπεύθυνος της ομάδας Γιώργος Κομνηνός, καλούν όλους τους φίλους και φίλες του γηροκομείου, που θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή να καλέσουν στο 25410 23114 ή στο κινητό του κ. Κομνηνού στο 69 46 503 194.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, το Σάββατο  25 Νοεμβρίου 2023 , εψάλη ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος .

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε Δεξίωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων στους προσκηνυτές της Αγίας Αικατερίνας  μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλία Ασκαρίδη για  την ευγενική διάθεση της φιλαρμονικής του Δήμου Ξάνθης, καθώς και τον κ. Σταμάτη Μπαμπάτσο Αρχηγό  της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων  Ξάνθης, οι οποίοι  συνόδευσαν την Ιερή Εικόνα κατά τη διάρκεια της λιτανείας.

Στους καθιερωμένους πλέον διήμερους εορτασμούς για την προστάτιδα Αγία μας αρωγοί και συμπαραστάτες μας ήταν πολλοί μεμονωμένοι εθελοντές που βοήθησαν πριν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εξυπηρετώντας όσο μπορούν καλύτερα όλους εκείνους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερη ήταν η ανταπόκριση επαγγελματιών της πόλης μας που εν μέσω οικονομικής κρίσης προσέφεραν στη γιορτή μας. Με τη χειρονομία τους αυτή συμπαραστέκονται και κάνουν το έργο της σημερινής διοίκησης ευκολότερο, η οποία προσπαθεί πάντα για την καλύτερη αξιοποίηση όλων αυτών των προσφορών. Είναι για μας πραγματικά ιδιαιτέρως σημαντικό ότι συνδράμουν με τον τρόπο τους και συνήθως από το υστέρημά τους, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας, για να επιβιώσει και να «σταθεί» το ίδρυμα και να είναι ακόμη καλύτερη και αξιοπρεπέστατη η διαμονή των παππούδων και των γιαγιάδων μας στα στερνά τους χρόνια.

Για την Μεγάλη οικογένεια του

Γηροκομείου Ξάνθης  Μέγας Βασίλειος

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης