“Ο θάνατος στην άσφαλτο, κάποτε πρέπει να σταματήσει”

Γράφει ο Καραμανώλης Νεκτάριος

Μια πραγματική μάστιγα. Μια μάστιγα που δε λέει να σταματήσει τη τελευταία 10ετία, αλλά ολοένα και αυξάνεται. Τροχαία ατυχήματα, νέοι και μεγάλοι που δε πρόκειται να απολαύσουν την επόμενη μέρα.

Υπαίτιοι πολλοί! Ζώνη, Κράνος, Κινητά, αλκοόλ, κακή ψυχολογική κατάσταση, κούραση. Ρίχνουμε το φταίξιμο στα παιδιά (με τις ανάλογες ευθύνες που βαραίνουν τον καθένα ξεχωριστά) αν και ΠΟΤΈ δεν είχαν τη στοιχειώδη εκπαίδευση περί οδηγικής παιδείας και ασφάλειας.

Στο νέο μας πρόγραμμα λοιπόν έχουμε συμπεριλάβει τη δημιουργία μιας νέας πίστας καρτ στη πόλη της Ξάνθης. Θα αποτελέσει ένα έργο το οποίο οι ρίζες του θα ξεκινούν από τα θεωρητικά σεμινάρια οδηγικής παιδείας σε κάθε σχολείο σε κάθε αίθουσα σε συνδυασμό με τις επισκέψεις όλων των σχολείων σε πρακτικό κομμάτι και να εξασκούν τις δεξιότητες τους πάνω στο τιμόνι. Το βασικότερο μέλημα μας είναι τα στοχευμένα μηνύματα που κάθε νέος θα πρέπει να τα ξέρει και να τα εφαρμόσει με κλειστά τα μάτια!!

Ένα τέτοιο έργο  θα αποτελέσει ένα στολίδι για τη πόλη, που μόνο όφελος μπορεί να φέρει, από μαθήματα οδηγικής ασφαλείας μέχρι και μεγάλες διοργανώσεις αγώνων καρτ, μηχανών και αυτοκινήτων που θα προσφέρουν άφθονο και σταθερό αθλητικό τουρισμό σε ετήσια βάση αλλά και την ανάπτυξη του Motorsport τόσο στη Ξάνθη συγκεκριμένα όσο και στη Θράκη που τείνει να χαθεί!

Όλα λοιπόν είναι μια αλυσίδα, έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε την αγάπη και όλα αυτά… για τη ΞΑΝΘΗ μας!

ΑΛΛΆΖΟΥΜΕ επίπεδο,

Μαζί σου ΓΊΝΕΤΑΙ !

 

ΚΑΡΑΜΑΝΏΛΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ