Χ. Δημαρχόπουλος ζητά την ψήφο των Ξανθιωτών για το αξίωμα του δημάρχου ανακοινώνοντας και επίσημα την υποψηφιότητά του

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΙΚΗΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΣΤΕΙ

Με ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ζητά εκ νέου την ψήφο των Ξανθιωτών για να τεθεί επικεφαλής του δήμου, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου  και από ολόκληρη την ανακοίνωσή του θα σταθούμε σε δύο σημεία.

Ζητά την ψήφο του Ξανθιώτη για να τον ξανά νοικοκυρέψει τον δήμο  και εδώ αξίζει να σταθούμε.

Δυστυχώς για τους Ξανθιώτες, ο Μ. Τσέπελης, πήρε έναν νοικοκυρεμένο δήμο και τον κατάντησε έναν από τους τελευταίους δήμους. Βρήκε έτοιμο χρήμα στα ταμεία του δήμου που ο Δημαρχόπουλος συγκέντρωνε για να συνεχίσει τα έργα που ξεκίνησε την πρώτη τετραετία και να προγραμματίσει νέα για την επόμενη.

Έτσι κάνει ο κάθε νοικοκύρης στο σπίτι του.

Όσο για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της πόλης που είναι ένα πραγματικό κεφάλαιο, η πορεία του έδειξε ότι κάτι πήγαινε να γίνει αφού η Ξάνθη πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν μία πόλη που είχε κόσμο όλο το χρόνο.

Το γεγονός και μόνο ότι σε κάθε εκδήλωση ήταν παρόντες οι απανταχού Ξανθιώτες που έρχονταν να δούνε την πατρίδα τους την Ξάνθη, ντυμένη με την ομορφιά της και την ομορφιά των ανθρώπων της, από μόνο του αυτό, προσέδιδε μία κίνηση και μία πνοή που ενώνονταν με την διάθεση των Ξανθιωτών και γινόταν καλύτερη και αυξανόταν το κεφάλαιο επισκεψιμότητα.

Σήμερα δυστυχώς, αυτή η πολιτιστική κληρονομιά, κλεισμένη μέσα στην γενικότερη μιζέρια … περνάει κρίση ταυτότητας.

Μιας ταυτότητας που ο νυν δήμαρχος Μ. Τσέπελης, μάλλον μπέρδεψε τον ρόλο του και ήταν εμφανής η προσπάθεια του για εκλογική εκμετάλλευση και αυτό φαίνεται από τις αναθέσεις και τις οικονομικές στηρίξεις, σε συγκεκριμένους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χ. Δημαρχόπουλος:

«Ο αγώνας μου για έναν Δήμο Πρότυπο σύγχρονο και νοικοκυρεμένο, ήταν και συνεχίζει να είναι δύσκολος, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να είναι ένας αγώνας έντιμος και ειλικρινής, ένας αγώνας για μια Ξάνθη Αρχόντισσα, που θα αναδεικνύει τον πολιτιστικό της πλούτο καθώς και την τεράστια παράδοση της όλο το χρόνο, να γίνει πόλος έλξης για τουρίστες μα πρωτίστως να είναι μία πόλη που θα νιώθουμε όλοι υπερήφανοι που ζούμε σε αυτή».

Άλλο  σημείο και κρισιμότερο της ανακοίνωσής του, έχει να κάνει με την στήριξη των επαγγελματιών. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με προτεραιότητα, σε μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της πόλης και των επιχειρήσεων τους, αφού αυτές αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας του Δήμου μας».

Είναι γεγονός ότι όσο ήταν δήμαρχος Ξάνθης, μπορεί οι απευθείας αναθέσεις να μην ήταν στο φόρτε του, αλλά οι αγορές του δήμου Ξάνθης  από την τοπική αγορά άγγιζε με το κλείσιμο της χρονιάς πάνω από το 60%  και αυτό το ποσοστό ήταν στην πλειονότητα του από τους επαγγελματίες της πόλης.

Δεσμεύεται ότι σαν νέος δήμαρχος, αν οι Ξανθιώτες τον στηρίξουν,  να δώσει προτεραιότητα σε αυτούς.

Επειδή αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που «θρέφει» την Ξάνθη και δεν μιλούμε για τους επαγγελματίες εμπόρους  μόνο του αστικού ιστού, αλλά για όλο το φάσμα του επαγγελματικού κύκλου που γεννά έσοδα όπως αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, βιοτέχνες, έμποροι και επειδή έχουν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια, θα θυμίσουμε στους υποψηφίους δημάρχους της Ξάνθης, ότι το μεγαλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ΝΔ. πανελλαδικά, στις εκλογές του Μαΐου του 2023,  το έδωσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες μικρομεσαίοι και όχι οι Δροσερίτες, οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι στο τέλος έξω από μία καλύτερη ποιότητα ζωής, δεν απαιτούν κάτι ιδιαίτερο, σε σχέση πάντοτε με τους επαγγελματίες, οι οποίοι καθημερινά ρισκάρουν και  παίζουν το μέλλον τους και το μέλλον της οικογένειάς τους.

Άρα, όποιος υποψήφιος δήμαρχος, αντιληφθεί ότι η τοπική αγορά και η άνθρωποί της χρειάζονται τον δήμαρχο δίπλα τους, τότε είναι βέβαιο ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου, θα εκλεγεί δήμαρχος αυτός που πραγματικά θα νοιαστεί και θα τους ακούσει.

Αν εννοεί αυτό που λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος, ότι δηλαδή, θα σταθεί δίπλα στην αγορά και εμπνεύσει τους πολιτιστικούς συλλόγους να δημιουργήσουν πολιτισμό με ότι κερδίσει η πόλη, τότε ίσως να αυξηθούν οι ελπίδες του για να ξανακαθίσει στον δημαρχιακό θώκο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ