ΣΧΟΛΙΟ – Τελικά ο Μ. Μπουρχάν παίζει «μπάλα» μόνος του στον Νομό;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σαφέστατα και είναι προεκλογική περίοδος και όλες οι κινήσεις των εν ενεργεία και εν δυνάμει βουλευτών, παρακολουθούνται από του πολίτες και αξιολογούνται.

Όπως είπαμε ο νομός Ξάνθης διαθέτει τρείς βουλευτές. Έναν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κ.  Ζειμπέκ Χουσείν, έναν από το ΠΑΣΟΚ τον κ. Μπαράν Μπουρχάν και φυσικά τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Σ. Τσιλιγγίρη.

Σε αντίθεση με τους άλλους βουλευτές, ο Μπαράν Μπουρχάν (και εδώ δεν έχει νεροκουβάλημα ούτε είμασταν από αυτούς), από την πρώτη στιγμή της εκλογής του έκανε παρεμβάσεις σε όλους τους κοινωνικούς τομείς, με σεμνότητα, με έρευνα για την προώθηση των θεμάτων στην Βουλή ξεκινώντας από τα θέματα της υγείας, του αγροτικού κόσμου και μικροπαρεμβάσεις σε άλλους τομείς της κοινωνίας της Ξάνθης.

Ως βουλευτής ήταν παρών σε όλες τις επίσημε εκδηλώσεις της Ξάνθης και αυτός είναι και ο λόγος που προβάλουμε τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του.

Να πάμε τώρα στους άλλους δύο βουλευτές και κυρίως στον κυβερνητικό. Θα περίμενε κανείς πιο ανεπτυγμένη παρέμβαση στα θέματα που αφορούν την Ξανθιώτικη κοινωνία. Σε αντίθεση τι καταγράψαμε; Τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι παρόντας στους χορούς και τα πανηγύρια και τους χειμερινούς μήνες να είναι παρόντας στην κοπή της πίτας σε διάφορους συλλόγους.

Όσο για τον κ. Ζειμπέκ δεμένος σε αλλότρια και έξω από τα συμφέροντα της χώρας «άρματα», προστατεύει την θεσούλα του και παλεύει, ξεπουλώντας αρχές για να παραμείνει στην θεσούλα του.

Αυτός είναι και ο λόγος που στηρίζουμε την προσπάθεια του κ. Μπαράν, αδιαφορώντας σε πιο κόμμα ανήκει. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε ότι πολιτικά δεν είμαστε στον ίδιο χώρο.

Πέραν τούτου όμως, είναι ένας βουλευτής που κινεί και μεταφέρει θέματα στην βουλή και εμείς, όπως νοιώθουμε ότι έχουμε την υποχρέωση τα προβάλουμε γιατί πρωτίστως μας ενδιαφέρει το καλό του τόπου.

Αν κάποιοι πιστεύουν το αντίθετο, έχουν κάνει λάθος «διάγνωση».