Οι δάσκαλοι και οι γονείς της Ξάνθης αποφάσισαν ότι …

Θυμίζει ανέκδοτο το ψωμί, παιδεία, ελευθερία.

Μετά την συνάντηση των δασκάλων με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών σχολείων της Ξάνθης στην κοινή ανακοίνωση τους εκφράζουν έντονα την αντίθεση τους στην μετακίλυση του κόστους μετακίνησης των μαθητών από τις σχολικές μονάδες στο κολυμβητήριο και από το κολυμβητήριο στις σχολικές μονάδες και όπως δείχνει το όλο θέμα η πολιτεία για μία ακόμη φορά αφήνει γονείς και δασκάλους να βγάλουν μόνοι τους το φίδι από την τρύπα.

Κατά καιρούς έχουμε γράψει ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι αλλά και η ουρά έχει μερίδιο στην ευθύνης.

Προφανώς το ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δεν αγγίζει διαχρονικά τους επικεφαλής της εκπαίδευσης, της οικονομίας και όσο για την ελευθερία, μοιραία, αυτή μοιάζει με ανέκδοτο γιατί όταν ο πολίτης παλεύει μόνος του κόντρα στην γραφειοκρατία, την πείνα και τις ανεύθυνες πολιτικές, πώς μπορεί να σκεφθεί και να λειτουργήσει ελεύθερα;

Α.Π.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διδασκαλικός Σύλλογος στην ανακοίνωσή του: Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Γενάρη συνάντηση εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ξάνθης και των Συλλόγων Γονέων των Δημοτικών Σχολείων 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 9ου,13ου,14ου,17ου,18ου και Ευμοίρου για να συζητήσουμε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις μεταφορές των μαθητών.

Η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο και όλες τις υποχρεωτικές δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση του κράτους. Η μετακύλιση της οικονομικής ευθύνης στους γονείς για το πρόγραμμα κολύμβησης με επίκληση γραφειοκρατικών αιτιάσεων και η μη ασφαλής μετακίνηση μαθητών σε σχολικές μονάδες της ΠΕ Ξάνθης, όπως π.χ. το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ευμοίρου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Γονείς κι εκπαιδευτικοί ενώνουμε τη φωνή μας απαιτώντας:

Την άμεση κάλυψη της οικονομικής δαπάνης μετακίνησης στο πρόγραμμα κολύμβησης των μαθητών Γ΄και Δ΄ Δημοτικού από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.

Τη μέριμνα για ασφαλή μετακίνηση όλων των μεταφερόμενων μαθητών.