Πώς οι πιτζάμες σας βοηθούν να κάνετε έναν ποιοτικό ύπνο

 

Δείτε τους λόγους γιατί θα πρέπει να εγκαταλείψετε τα παλιά σας ρούχα ύπνου και να  ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας με καινούργιες πιτζάμες.

 

  1. Τα υφάσματα πιτζάμας παρέχουν μεγάλη άνεση

 

Οι πιτζάμες είναι το κατάλληλο ενδύματα ύπνου γιατί  μπορούν να παρέχουν τη μέγιστη άνεση, κυρίως λόγω των υλικών που είναι φτιαγμένες . Είναι συνήθως κατασκευασμένα από μετάξι (αληθινό η τεχνητό) και ελαφρύ βαμβάκι.

 

Το βαμβάκι, Είναι η πιο καλή επιλογή λόγω της απαλότητας που προσφέρει και τις ανέσεις.  Επίσης το βαμβάκι έχει υποαλλεργικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι το ύφασμα είναι απαλό ακόμα και κάνει καλό σε ευαίσθητα δέρματα, βοηθώντας μας  να κοιμάστε καλύτερα. Το βαμβάκι αφήνει τον αέρα να περάσει και κρατάει το σώμα δροσερό. Αυτό βοηθάει  να έχουμε έναν υγιή και  ευχαριστώ ύπνο. Σε αυτά τα υλικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία, κυρίως σε γυναικείες πιτζάμες. Τα σχέδια και τα στυλ είναι πάρα πολλά, που κάνεις πραγματικά χάνεται κοιτάζοντας διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο.

 

Οι ανδρικές πιτζάμες επίσης είναι φτιαγμένες από τα ίδια υλικά σε αρκετά ωραία σχέδια και στυλ. Βέβαια εδώ η ποικιλία για τον άνδρα δεν είναι τόσο μεγάλη, μιας και οι άνδρες προτιμούν τα κοιμούνται περισσότερο με ελαφριά ενδυμασία.  Αυτό γίνεται διότι ο άνδρας είναι πιο θερμός και ζεσταίνεται περισσότερο από τη γυναίκα το βράδυ στον ύπνο. Μέσα στο σπίτι όμως μπορεί και αυτός να φοράει ένα ζευγάρι πιτζάμες και να αισθάνεται το ίδιο άνετα όπως και η γυναίκα. Όταν τα ζευγάρια φοράνε πιτζάμες μέσα στο σπίτι μπορούν να περάσουν όμορφες στιγμές μαζί άνετα χωρίς βάρος στο σώμα ή την αίσθηση ότι φοράνε κάποιο παλιό ρούχου.

 

  1. Οι πιτζάμες μας κρατάνε ζεστούς

 

Το να φοράτε πιτζάμες μπορεί πραγματικά να βοηθήσει καθώς βοηθούν στο να ζεσταθεί το σώμα σας γρήγορα!

 

Οι πιτζάμες που είναι κατασκευασμένες από πολυεστέρα ή βαμβακερό ύφασμα, αποτελούν το τέλειο ένδυμα ύπνου για αυτήν την εποχή, επειδή είναι σχεδιασμένες να αντιστέκονται στο κρύο.

Προτιμήστε ολόσωμες ή ισοθερμικές πιτζάμες κατά τη διάρκεια μίας κρύας νύχτας,  έτσι θα αισθάνεστε πιο άνετα, χουχουλιασμένοι στο κρεβάτι σας, όταν έξω οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες. Επειδή οι πιτζάμες μας κρατούν ζεστούς, βοηθούν επίσης στη μείωση του κινδύνου να κολλήσουμε ένα κρυολόγημα ή γρίπη.

 

  1. Όταν φοράμε πιτζάμες, το σώμα σας καταλαβαίνει ότι είναι ώρα για ύπνο

 

Όταν φοράμε πιτζάμες το βράδυ και αλλάζουμε ρούχα θέτουμε το ρολόι του ύπνου σε εφαρμογή. Είναι το ίδιο συναίσθημα όπως όταν ντυνόμαστε για να πάμε στην δουλειά. Το να φοράμε πιτζάμες πριν τον ύπνο, μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου μας. Αισθανόμαστε άνετα και είμαστε διατεθειμένοι να χαλαρώσουμε. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε το μυαλό και το σώμα να απολαύσει έναν υγιή και ξεκούραστο ύπνο κάθε μέρα.

 

Μπορείτε εκτός από τις πιτζάμες να προσθέσετε και άλλα αξεσουάρ κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπως μία μάσκα ύπνου ή ακόμα κάποιες ζεστές κάλτσες. Μπορείτε ακόμα να ψεκάσετε με κάποιο αιθέριο έλαιο το πάπλωμα ή το μαξιλάρι σας, όπως το έλαιο λεβάντας. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσθέσετε μία νότα ευεξίας στον κήπο σας.

 

  1. Όταν φοράμε πιτζάμα βοηθάμε την υγεία μας

 

Με τις πιτζάμες εμποδίζετε την εξάπλωση των επιβλαβών βακτηρίων  στα σεντόνια κατά τη διάρκεια του ύπνου,  επειδή το δέρμα μας τρίβεται αλλάζει συνεχώς. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να κρατάμε τις πιτζάμες σας καθαρές  και να τις πλένουμε τακτικά. Το να φοράμε επίσης φαρδιά πιτζάμα, προσφέρει επίσης ένα πλεονέκτημα, καθώς μας επιτρέπει να κινούμαστε με ευκολία και άνεση όταν κοιμόμαστε. Οι φαρδιές πιτζάμες είναι επίσης υπέροχες όταν συνδυάζονται με κάλτσες γιατί μπορούμε να τις φορέσουμε και να τις βγάλουμε γρήγορα. Επίσης αερίζονται πιο ευκολά, κάτι που είναι καλό για την υγιεινή του σώματος.