Προπομπός πολιτικών εξελίξεων στην Ξάνθη η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Α. Κοντού;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Την Παρασκευή στις 20 Ιανουαρίου του 2023 και ώρα 18,30  στο Ξενίας, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Αγροτική Πολιτική στην Πράξη» που έγραψε ο πρώην υπουργός Α. Κοντός και προλόγισε ο Κ. Καραμνλής.

Μία εκδήλωση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μιας και ο πρώην υπουργός ξεδιπλώνει μέσα στις σελίδες του τις πολιτικές που εφάρμοσε και πρέπει να εφαρμοσθούν προκειμένου ένας πυλώνας ανάπτυξης που είναι η γεωργία στην χώρα μας να αποδώσει αναπτυξιακούς καρπούς.

Το γεγονός από μόνο του έχει την δική σου σημασία γιατί από τον καιρό που έφυγε ο Αλέξανδρος Κοντός από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άρχισε ένας κύκλος καταστάσεων και πολιτικών αποφάσεων που έκαναν την ήδη δύσκολη ζωή των αγροτών ακόμη δυσκολότερη.

Όμως, επειδή οι καιροί είναι κρίσιμοι λόγω προεκλογικής περιόδου, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρων, ποιοι θα πλαισιώσουν τον πρώην υπουργό και τον γιο του Στράτο όπου εδώ και ένα χρόνο περίπου φημολογείται ότι θα κατεβάσει συνδυασμό για να διεκδικήσει τον δήμο της Ξάνθης.

Ο ίδιος μέχρι στιγμής επίσημα δεν δήλωσε ότι θα κατεβάσει συνδυασμό.

Επίσης πρόσφατα τοπικά δημοσιεύματα θέλουν τον Στράτο Κοντό να πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ξάνθη.

Με δεδομένες τις άριστες σχέσεις του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Κοντού με τον νυν περιφερειάρχη Χ. Μέτιο, μάτι και αυτί του Κ. Μητσοτάκη στην ΑΜΘ και φυσικά με τον κυβερνητικό βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, σε συνδυασμό με την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Περιφέρεια, πιθανολογείται ότι έπεσε στο τραπέζι μία τέτοια κουβέντα με δεδομένο ότι ο νυν κυβερνητικός βουλευτής στην Ξάνθη Σ. Τσιλιγγίρης δεν «τραβάει» και ο κίνδυνος να χαθεί η έδρα της ΝΔ στην Ξάνθη είναι ορατός.

Σαφέστατα κάποια επίσημη δήλωση δεν έχουμε από την πλευρά του κ. Κοντού πατέρα και υιό και ευελπιστούμε, αν κληθούμε να καλύψουμε ως μέσο ενημέρωσης την εκδήλωση, να καταγράψουμε κάποιες αντιδράσεις που θα μας οδηγήσουν σε κάποια συμπεράσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάθοδος ή όχι του Στράτου Κοντού στα αυτοδιοικητικά πράγματα έχει «παγώσει» τις ενεργές παρατάξεις του δήμου Ξάνθης από το καλοκαίρι και μετά και η υπερπροσπάθεια των επικεφαλής να κλείσουν δυνατά «άλογα» στην προεκλογική κούρσα είναι εμφανής και επίπονη.

Άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού να καταγραφούν ενδείξεις για πού πορεύεται ο Στράτος.

Γιατί μέχρις στιγμής και εδώ και 1 χρόνο περίπου που ακούγεται ότι ο Στράτος Κοντός θα διεκδικήσει τον δήμο Ξάνθης, έχει λούσει κρύος ιδρώτας την παράταξη Τσέπελη και Μελισσόπουλου γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι δύσκολο να χτυπηθεί ένα νέο και άφθαρτο πολιτικά πρόσωπο στα αυτοδικοικητικά τεκτενόμενα της Ξάνθης.

Δεν γίνεται αναφορά στον πρώην δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλο διότι εξ αρχής δήλωσε ότι θα διεκδικήσει τον δήμο, ανεξάρτητα ποιόν θα έχει απέναντι του.

Άρα μία πιθανή κάθοδος σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα του Στράτου Κοντού στο Εθνικό ψηφοδέλτιο θα δώσεις πολιτικές ανάσες  σε Τσέπελη και Μελισσόπουλο γιατί είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος ο Στράτος Κοντός και όπως είναι αναμενόμενο, θα λούσει κρύος ιδρώτας τον νυν βουλευτή Ξάνθης Σ. Τσιλιγγίρη ο οποίος όπως πληροφορούμεθα στο παρασκήνιο, εδώ και καιρό,  κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αποτρέψει το μοιραίο για αυτόν πολιτικό βήμα του Στράτου Κοντού στο Εθνικό ψηφοδέλτιο.

Θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε ότι ουδεμία επίσημη δήλωση της οικογένειας Κοντού έχουμε και άρα πορευόμαστε στην μεγάλη πιθανότητα ο Στράτος Κοντός να παλέψει για τον δημαρχιακό θώκο της Ξάνθης και σίγουρα όλο αυτό το παρασκήνιο δεν πρέπει να επισκιάσει το σημαντικό γεγονός της παρουσίασης ενός σημαντικού βιβλίου που έγραψε ο πρώην υπουργός Α. Κοντός.