Νταμπουρατζής Αλέξανδρος: Η ΝΔ πρέπει να είναι αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές

Ο Αλέξανδρος Νταμπουρατζής πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ξάνθης συνομίλησε με τον Α. Παυλικιάνο σε μία «εφ όλης» συζήτηση.

Όπως ανέφερε η ΔΕΕΠ της Ξάνθης απαρτίζεται από μία ομάδα ανθρώπων και πέρα από τους αιρετούς, οι οποίοι έθεσαν στόχους και στρατηγικές.

Ο στόχος ήταν να μιλήσει με όλους τους φορείς και να καταγράψει την εικόνα ως έχει προκειμένου οι εισηγήσεις της προς τα κεντρικά του κόμματος να είναι ξεκάθαρες. «Το δεύτερο βήμα ήταν να μιλήσουμε με τον κόσμο δηλώνοντας την ιδιότητά μας και ο κάθε ένας στον χώρο της δράσης του σε μικρές ομάδες και κατά μόνας να μεταφέρει το έργο της ΝΔ και να καταγράψει τις προτάσεις των συνομιλητών. Η πρωτοβουλία αυτή  προσφέρει τις υπηρεσίες της με σκοπό ο κάθε συμπολίτης μας να μας μεταφέρει τις σκέψεις του και τον κάθε προβληματισμό του που να αφορά την κεντρική διοίκηση ή την τοπική διοίκηση και αν δεν μπορούσαν οι συνομιλητές μας ή δεν ήθελαν, τα στελέχη της ΔΕΕΠ συνδράμουν σε αυτήν την διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι αποκομίσαμε πράγματα και μεταφέραμε πολλά από αυτά τα θέματα στις αρμόδιες γραμματείες του κόμματος».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ξάνθης ξεκαθαρίζει ότι η ΔΕΕΠ δεν είναι αυτή που δίνει τις λύσης αλλά να μεταφέρει το πρόβλημα αναφέροντας για παράδειγμα αυτό των καρκινοπαθών της Ξάνθης οι οποίοι για να πάρουν τα φάρμακά τους έπρεπε να πάνε στο ΙΚΑ της Κομοτηνής. Η ΔΕΕΠ Ξάνθης μεσολάβησε και ήδη δρομολογείτε λύση. «Αυτό μπορούσαμε να κάνουμε και το κάναμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον Υπουργό Χατζηδάκη που επισκέφθηκαν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και τον καθηγητή κ. Δόκα ο οποίος  τρέχει ένα πρόγραμμα πρόληψης κινδύνων σε ολιστικό επίπεδο, όπου βοηθά να παίρνονται προληπτικά μέτρα στην επικράτεια της ΑΜΘ και αποφάσεις σε real time με αφορμή τις διάφορες συνθήκες που επικρατούνε στην περιοχή, όπως για πιθανή πυρκαγιά, πλημύρες κ.α και το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τις πιθανότητες να προβλέψει που μπορεί να γίνει ατύχημα και με πολύ συγκεκριμένες πιθανότητες ενώ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχολούνται 83 άνθρωποι διδακτορικού επιπέδου. Η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου είχε σαν σκοπό την συνέχιση του συγκεκριμένου προγράμματος και της εφαρμογής του πανελλαδικά  «Δεν σας κρύβω ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον, χωρίς να είναι ανακοινώσιμο από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Αυτό που πρέπει πλέον να κάνουμε είναι να κοινωνήσουμε στην κοινωνία τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης και τα έργα, με τα όποια λάθη. Το θέμα είναι να μπορούμε να τα διορθώνουμε και να μην επαναλαμβάνονται».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

«Η ΔΕΕΠ κατά την περίοδο των εορτών έθεσε σαν πρόγραμμα την έξοδο των στελεχών της στην αγορά με σκοπό να καταγράψει τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των επαγγελματιών με σκοπό οι προτάσεις και όλα όσα ακουστούν να αποσταλούν στα κεντρικά για να δρομολογηθούν λύσεις αλλά και να προσαρτηθούν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές».

Γιατί ο κόσμος να ψηφίσει και πάλι ΝΔ;

«Να ξεκινήσουμε από τα Εθνικά ζητήματα; Που βρισκόταν η Χώρα το 2019 που βρίσκεται τώρα. Ο σεβασμός στην κυριαρχία του κράτους είναι δεδομένη. Τι λέει η κυβέρνηση. Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Εξωτερική Πολιτική της Χώρας. Έχουμε χτίσει συμμαχίες με λαούς και έθνη που μέχρι πρότινος ενδεχομένως και να τα αγνοούσαμε. Δείτε πώς μας αντιμετωπίζουν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. που μέχρι το 2019 είμασταν ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης και αυτά που προτείνει ο Πρωθυπουργός, όπως παράδειγμα για τα ενεργειακά, γίνονται αποδεκτά από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Ποια είναι η σχέση μας με τις ΗΠΑ, με χώρες της Αφρικής που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε με καμία επαφή»;

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη είναι ένας προικισμένος τόπος και ξεκινώντας από το γεωθερμικό πεδίο, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι μέχρι πρότινος θεωρούνταν ορυκτός πλούτος και δεν μπορούσε να τα αγγίξει κανένας και αυτό ξεπεράστηκε προσφάτως από την κυβέρνηση της ΝΔ από εδώ και πέρα θα τρέξουν πράγματα. Ας περιμένουμε.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι το περίφημο αρδευτικό έργο που ο πρώην υπουργός της ΝΔ Α. Κοντός μαζί με τον Γ. Παυλίδη το οραματίστηκαν. Το σχεδίασαν και το προχώρησαν μέχρι του σημείου που μπόρεσαν και με τον ΣΥΡΙΖΑ βάλτωσε, ώσπου ήρθε η ΝΔ και με τον Σ. Τσιλιγγίρη ενεργοποιήθηκε.

Είδαμε πώς αντέδρασε η κυβέρνηση ως προς της αποζημιώσεις, άμεσα, παρά τα όσα έλεγαν κάποιοι ότι δεν πρόκειται να στηριχθούν οι αγρότες μετά τι θεομηνίες.

Στην παιδεία, να μιλήσουμε για προσλήψεις δασκάλων; Να μιλήσουμε για ολοήμερα για πειραματικά σχολεία που είμασταν από τους πρώτους νομούς στην Ελλάδα που το τρέξαμε.

Η ανάπτυξη του νομού δεν μπορεί να ορισθεί από την ΔΕΕΠ αν δεν καθίσουν κάτω όλοι οι φορείς και δεν ξεκινήσουν από το σημείο που συμφωνούν όλοι ότι πρέπει να ενισχυθεί και κυρίως πώς θα ενισχυθεί.

Μιλώντας για τους δυσαρεστημένους ΝΔημοκράτες της Ξάνθης ανέφερε ότι η ΔΕΕΠ είναι εδώ, είναι έτοιμη να τους ακούσει και να μεταφέρει όλους τους προβληματισμούς στα κεντρικά. «Τα γραφεία μας θα είναι σε λίγο καιρό ανοιχτά κάθε απόγευμα και το τηλέφωνό μου είναι στην διάθεση του καθενός».

Υποψηφιότητες. Αυτό θα το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός και εκτιμώ ότι από την Άνοιξη θα είμαστε στην λήξη της θητείας αλλά, αυτό που προέχει είναι η ΝΔ να γίνει και πάλι κυβέρνηση. Θεωρώ ότι στόχος όλων είναι να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση η ΝΔ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ