Η JTI στο 4ο Diversity in Business Conference

Lili Zigoslu:  «Το βιώσιμο μέλλον ξεκινά από τον δικό μας χώρο εργασίας»

 

Αθήνα 10 Οκτωβρίου 2022 – Τις θέσεις που υιοθετεί και τις πρακτικές που εφαρμόζει η JTI σε θέματα διαφορετικότητας, αποδοχής, ένταξης και ίσων ευκαιριών διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, ανέπτυξαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος της JTI Ελλάδας κ. Lili Zigoslu και η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας, κ. Γεωργία Καρούντζου στo «4ο Diversity in Business Conference» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την κ. Zigoslu, «Η ισότητα και ο σεβασμός για όλους είναι ένα βασικό ταξίδι για την JTI. Πιστεύουμε ότι η οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος ξεκινά πρώτα από τα πρότυπα που προβάλλουμε στο δικό μας χώρο εργασίας». Η κ. Zigoslu τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την εταιρεία η συμπερίληψη, η ενσωμάτωση μιας κουλτούρας διαφορετικότητας και η ισότητα – αριθμητική, ποιοτική και μισθολογική – των φύλων.  Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η κ. Zigoslu: «Η διοίκηση της JTI αναγνωρίζει τις αξίες αυτές και επιθυμεί να εμπνεύσει την αλλαγή, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για 30% συμμετοχή των γυναικών στην ηγεσία της εταιρείας έως το 2023 και 40% έως το 2030, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την κ. Γεωργία Καρούντζου, «η διαφορετικότητα ξεκλειδώνει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία και δρα πολλαπλασιαστικά στην ανάπτυξη και την επιτυχή λειτουργία της εταιρείας». Η κ. Καρούντζου υπογράμμισε επίσης την ανάγκη της ενσωμάτωσης των αξιών αυτών στους εργαζόμενους και τα στελέχη των ίδιων των εταιρειών και κατάληξε λέγοντας ότι «δεν μπορεί μια εταιρεία να κάνει εξωτερική επικοινωνία χωρίς να έχει συμμάχους και ambassadors τους δικούς της ανθρώπους».

 

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και 41 χρόνια και είναι σήμερα η Νο.1 εταιρεία στην κατηγορία των συμβατικών προϊόντων καπνού.  Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς περισσότερο από 40 χρόνια στηρίζοντας την ελληνική παραγωγή. Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, απασχολώντας άμεσα συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2022 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως Κορυφαίος Εργοδότης για 10η συνεχή χρονιά, ενώ είναι η 2η συνεχής χρονιά που η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα. To 2022 η JTI συμπεριλήφθηκε στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» αποσπώντας τα βραβεία «Επιχειρηματική Εξωστρέφεια» και «Turnaround Business». Η JTI διαθέτει σήμερα τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την αξία της διατήρησης και ανάπτυξης της παραγωγικής μονάδας στην ακριτική περιοχή της χώρας (Ξάνθη), τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη του εργοστασίου.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  https://www.jti.com/europe/greece