«Κάθε απαγόρευση που επιβάλλεται είναι ομολογία αποτυχίας να εκπαιδεύσουμε»

Επανήλθαμε στα σχολεία κατά το σχολικό έτος 2021-2022! Η Δράση ενημέρωσης “Μοτοσυκλετώντας … χαίρομαι!” κατάφερε να αναπτυχθεί σε 53 παρουσιάσεις σε 43 σχολικές μονάδες και να μιλήσει με 2981 μαθητές
από τη Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία, Ξάνθη, Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική, Δωδεκάνησα, Έβρου και Ροδόπης.
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για την ανατροφοδότησή τους, συμπληρώνοντας τη φόρμα αξιολόγησης που ακολουθεί πάντα μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας μας.
“Η παρουσία των μελών του ινστιτούτου ήταν άριστη. Ιδιαίτερα επικοινωνιακοί και καταρτισμένοι.”
“Είμαι σίγουρος ότι από σήμερα τα παιδιά βλέπουν με άλλο μάτι την οδήγηση και την
 ασφάλεια.”

Για το σχολικό έτος 2022-23, το Ινστιτούτο αναμένει από στιγμή σε στιγμή την έγκριση από το Υπουργείο για να δώσει και πάλι το παρόν.


Η δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας απευθύνεται στους νέους ηλικίας 14-17 ετών, που θα μπορούν να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης. Η δράση έχει σκοπό να παρουσιάσει τον τρόπο που εμείς, οι μοτοσυκλετιστές, βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που τη χρησιμοποιούμε. Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τους νέους με τις έννοιες της ασφάλειας και της ελευθερίας μέσω του μοτοσυκλετισμού. Παρουσιάζεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και ύστερα από πρόσκληση του σχολείου (Νυκτερινού Γυμνασίου, Γεν. Λυκείου, ΕΠΑΛ, κλπ.) προς το Ινστιτούτο. Η διάρκεια είναι 2 ωρών και προσφέρεται δωρεάν από το Ινστιτούτο. Η παρουσίαση γίνεται από Μέλη του Ινστιτούτου (Κάτοχοι πιστοποίησης ROSPA- RoADAR ADVANCED RIDER). Η δράση μπορεί να περιλαμβάνει εκτός της παρουσίασης, που γίνεται (σχεδόν) πάντα σε σχολικούς χώρους, πιο εκτεταμένη μορφή συνεργασίας, αλλά αυτό αποτελεί αντικείμενο συνεννόησης με τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολείων που επιθυμούν να εντάξουν τη δράση αυτή στις δράσεις αγωγής της υγείας.


ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:
ADVANCED Riders Tuition – Level A & B
Από τον Μάρτιο του 2022 οι εκπαιδευτές του Ινστιτούτου πρόσφεραν τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες του σε περισσότερους από 70 μοτοσυκλετιστές λεσχών της ΜΟΤ.Ο.Ε. και όχι μόνο. Η εκπαίδευση περιλάμβανε θεωρητική και εξατομικευμένη πρακτική εκπαίδευση σε θέματα ασφαλούς οδήγησης. Ενδεικτικά, μερικές από τις περιοχές που καλύφθηκαν ήταν τα Τρίκαλα, η Κέρκυρα,  ο Βόλος, τα Ιωάννινα, η Λέρος, η Κοζάνη, η Θεσσαλονίκη, η Κύπρος και η Ξάνθη.
Η προηγμένη οδήγηση διδάσκεται στους καθημερινούς δρόμους, προσωπικά στον καθένα σας.
Ελάτε να κάνετε την εκπαίδευσή σας σε επιλεγμένες διαδρομές φυσικού κάλους και ιστορικού ενδιαφέροντος με τους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας του μοναδικού φορέα στην Ελλάδα που χορηγεί πιστοποίηση ευρωπαϊκών προτύπων.

… πολλές-πολλές φωτογραφίες και πληροφορίες για τις εκπαιδεύσεις που γίνονται βρίσκονται στη σελίδα μας στο Facebook!


Στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης “Οικία Μάνου Χατζιδάκι” πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2022 η βράβευση των οργανώσεων με πλούσια εθελοντική δράση, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ξάνθης. Βραβεύτηκε ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Ξάνθης “Πολυμήχανοι” και έγινε ευρεία αναφορά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας “Μοτοθέσις” και στις δράσεις του.

Το Μοτοθέσις στην τηλεόραση
μιλώντας για τα πιστοποιημένα προγράμματα προηγμένης οδήγησης για μοτοσυκλέτα
&
τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράςhttps://youtu.be/fbCvKz2iuLc

https://youtu.be/SKQdyEin_hE


Το πρόγραμμά μας με τίτλο «Εκπαίδευση & βελτίωση οδικής ασφάλειας – Ε.Σ.Π.»,  έχει ήδη το σήμα ποιότητας και αυτό θα ελεγχθεί από μέλη του Γερμανικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (DVR) στις 30/10/2022 με επιτόπια επίσκεψη και παρακολούθηση της εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα πιστοποιείται πλέον ΚΑΙ για την Κύπρο.
Το Σήμα πιστοποιεί ότι το προαναφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι υψηλής ποιότητας και προσανατολισμένο στην οδική ασφάλεια αποφεύγοντας κάθε τεχνική πίστας, που αποτελεί λόγο απόρριψης της πιστοποίησης.
… ευχαριστίες πάντα για την παρέα της …ΕΨΑ και του MOTOMARKET!