Χ. Δημαρχόπουλος: «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν,  μαγειρεύουν»

Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΕΙΝΑΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΣ» ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑ – ΠΡΑΣΙΝΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

Ο Δήμος Ξανθης είναι ο 1ος Δήμος της χώρας που είναι απόλυτα πράσινος σε ότι αφορά τον φωτισμό… χάρη στον Δημαρχόπουλο.

Τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για την εξοικονόμηση ενέργειας όχι μόνο στους καταναλωτές αλλά και στους δήμους όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Ξάνθης, ετοιμάζεται να ζητήσει  δάνεια για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις απέναντι στους παρόχους του ρεύματος και προγραμματίζει  – όπως πολλοί δήμοι στην χώρα – διακοπές ηλεκτροδότησης ακόμη και στον οδοφωτισμό.

Με παρέμβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης, αναφέρει λεπτομερώς τις παρεμβάσεις που έχει κάνει επί των ημερών της διοικήσεώς του για να πετύχει οικονομία στην ενέργεια και αποδεικνύεται από τον κατάλογο των παρεμβάσεων ότι έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει για να πετύχει την σχετική οικονομία, με την σημείωση ότι ο Δήμος Ξανθης είναι ο 1ος Δήμος της χώρας που είναι απόλυτα πράσινος σε ότι αφορά τον φωτισμό… χάρη στον Δημαρχόπουλο.

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 2014-2019!!!

Α. 2016-2018 : Αντικαταστάθηκαν όλοι οι χρονοδιακόπτες στα ΦΟΠ με δέκτες ακουστικής συχνότητας. Πλέον τα φώτα στους δρόμους και στις πλατείες, ανάβουν όλα ταυτόχρονα και προγραμματισμένα με την δύση του ήλιου και σβήνουν επίσης όλα ταυτόχρονα και προγραμματισμένα, με την ανατολή του ηλίου.

Β. 2015-2016 : Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με LED στις οδούς Βλαχοπούλου, Περικλέους, σε ολόκληρο το χώρο πλησίον του θεματικού πάρκου Λιμνίου και έμπροσθεν του Κολυμβητηρίου.

Γ. 2016-2018 : Αντικατάσταση φωτιστικών με LED στην κεντρική πλατεία της πόλης της Ξάνθης.

Δ. 2017-2018 : Αντικατάσταση  συμβατικών φωτιστικών με 117 φωτιστικά 3280 ROLLE LED και με λαμπτήρες νατρίου υψηλής πίεσης 250W ενώ για τα αντίστοιχα 400W της Λεωφόρου Στρατού εγκαταστάθηκε και λειτουργεί σύστημα διαχείρισης φωτισμού για εξοικονόμηση ενέργειας (μείωση φωτεινότητας) κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Ε. 2018-2019 : Αντικατάσταση φωτιστικών με  LED στις οδούς Πραξιτέλους και Εθελοντή Αιμοδότη  τμήμα της Μιχαήλ Καραολή και σημιακές παρεμβάσεις σε άλλες οδούς της πόλης.

Στ.  2017-2020 : Αντικατάσταση φωτιστικών με LED στο 80% της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου, στην πόλη, στις κοινότητες και στους οικισμούς με οδηγό το ΚΑΠΕ και χρηματοδότηση κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων και 25% από το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Συνολική εξοικονόμηση ενέργειας πλέον του 75%.

Όλα με υπογραφή κι εκτέλεση ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ από την αρχή ως το τέλος…

Να τα λέμε αυτά…!!!

Ο Δήμος Ξανθης είναι ο 1ος Δήμος της χώρας, που είναι απόλυτα πράσινος σε ότι αφορά τον φωτισμό!!!

Αααα, ξέχασα να γράψω ότι κατά την δημοτική περίοδο 2014-2019 πραγματοποιήθηκε και η ενεργειακή αναβάθμιση του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης (κέλυφος, φωτιστικά LED, φωτοβολταϊκά,  ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος που το καθημερινό πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και κατά τις περιόδους που το σχολείο δεν λειτουργεί, το ρεύμα διοχετεύεται στο δίκτυο) και την αλλαγή εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Εμείς, υπάρχει λόγος τώρα, για να ζητήσουμε να τα σβήσουμε ή να πάρουμε δάνειο…;;;