Δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του Η. Ασκαρίδη  Μ. Τσέπελης

Ηλίας Ασκαρίδης : Καλώ τους Ξανθιώτες να στηρίξουν τον θεσμό των Γιορτών Παλιάς Πόλης – Ευχαριστώ θερμά τους συλλόγους και τους εθελοντές – Αυτοί είναι η καρδιά και η ψυχή των Γιορτών

Σε συνέντευξη του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Η. Ασκαρίδης καλεί τους Ξανθιώτες να συμμετάσχουν στις γιορτές παλιάς πόλης πράγμα που δείχνει ότι συνεχίζει στο τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού.

Το προηγούμενο διάστημα ο Η. Ασκαρίδης «φορτώθηκε» το πολιτικό κόστος που αναλογούσε στον δήμαρχο της Ξάνθης Μ. Τσέπελη γιατί σε διαφημιστικό σποτ – κάλεσμα στις γιορτές παλιάς πόλης,  η Ξάνθη αναφέρθηκε με το Τουρκικό όνομα κάτι που ζημιώνει Εθνικά την Ξάνθη αφού αυτόν τον όρο χρησιμοποιεί το Τουρκικό Προξενείο μέσω των δορυφόρων του, σκληροπυρηνικών μειονοτικών.

Ο Η. Ασκαρίδης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και έθεσε στην διάθεση του δημάρχου την παραίτηση του.

Όμως λόγω απουσίας επίσημης ενημέρωσης, υποθέτουν οι Ξανθιώτες, ότι ο δήμαρχος δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του και ο Η. Ασκαρίδης συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του.

Στην κοινή γνώμη είναι διάχυτη η βεβαιότητα ότι το ολίσθημα αυτό οφείλετε στην προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου και είναι βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες της Ξάνθης, θα το αποτυπώσουν στην κάλπη.