Σταυρούπολη: Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο

Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που ο Εμπορικός Σύλλογος συνεδρίασε στην Σταυρούπολη ούτε και την ατζέντα της συζήτησης όμως θα πρέπει να τον συγχαρούμε για την προσπάθεια.

Στην ανακοίνωση καταγράφεται ανάγλυφα ο «θάνατος του εμποράκου», η εγκατάλειψη και η φθίνουσα πορεία του επιχειρείν στην πανέμορφη ορεινή περιοχή του νομού Ξάνθης.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσον ο Εμπορικός Σύλλογος της Ξάνθης μπορεί με τις προσπάθειες του, συμβολικού χαρακτήρα, να αναστήσει τον ευρισκόμενο στην «εντατική» εμπορικό κόσμο της Σταυρούπολης.

Σίγουρα τα προβλήματα έχουν βάθος και η παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου στα ορεινά δεν μας λέει προτάσεις και τρόπο ανάταξης της όποιας εμπορικής δραστηριότητας.

Πρωτίστως όμως, θα πρέπει η αυτοδιοίκηση να θέλει να στηρίξει την προσέλευση κόσμου, όχι μόνο στο ποτάμι αλλά στην Σταυρούπολη και τα γύρω χωριά.

Θα μπορούσε π.χ. η πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ξάνθη να ξεκινήσει με τις απλές επισκέψεις τον μαθητών κατά την διάρκεια του νεκρού οικονομικά χειμώνα στα ορεινά τις επισκέψεις και γιατί όχι να συμβάλλει και ο δήμος από τα χρήματα των δημοτών, ενισχύοντας αυτή την προσπάθεια.

Μία απλή πρόταση.

Έτσι και αλλιώς τα παιδιά μας, κλεισμένα στα 4 ντουβάρια μιας αίθουσας διδασκαλίας χωρίς εικόνες, απλά μαθαίνουν άγνωστο αν μέσα σε αυτά μαθαίνουν και την ιστορία του τόπου τους, όμως, θα ήταν μια καλή ευκαιρία να μάθουν για τον τόπο τους και να ενισχυθεί η τοπική κοινωνία.

Άλλωστε το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο