Τι απαντά η ΠΟΕΣ στην θεωρεία δημάρχου Μ. Τσέπελη;

Συνεχίζεται ο διασυρμός της πόλης

Μετά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμαρχος όπου  μοιραία, συνεχίζεται ο διασυρμός της πόλης με ευθύνη του δημάρχου,  η ΠΟΕΣ απαντά ως θεσμός και όχι ως πολιτικάντης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην προκειμένη περίπτωση ο Μ. Τσέπελης, δεν έχει να κάνει με πολιτικούς του συναφιού του, αλλά ως πρώτος δημότης της πόλης θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να σέβεται τους Θεσμούς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ

 

Κύριε Δήμαρχε.

 

Με έκπληξη αναγνώσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου σας, δελτίο τύπου – ανακοίνωση, το οποίο αναφέρεται (ως απάντηση) στο σχετικό έγγραφό μας. Αντιπαρερχόμενοι του γεγονότος ότι δεν απαντήσατε ευθέως σε εμάς, δεν αποστείλατε δηλαδή την υπόψη απάντησή σας στην Ομοσπονδία μας, αλλά επιλέξατε την οδό του δελτίου τύπου – ανακοίνωσης, θεωρούμε ότι μέσα από αυτό (δελτίο τύπου) δεν δίδετε τις απαραίτητες εξηγήσεις. Όχι σε εμάς. Εμείς δεν αναζητούμε εξηγήσεις και δεν θέλουμε να μπούμε ανάμεσα σε τυχόν «πολιτικές» σκοπιμότητες. Εξηγήσεις οφείλετε να δώσετε στους χιλιάδες πολίτες της Ξάνθης. Στους χρηματοδότες δηλαδή, μιας ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ενός συνδικαλιστικού σωματείου. Ναι κε Δήμαρχε. Με τα δικά τους χρήματα χρηματοδοτήσατε γενική συνέλευση (συνέδριο) δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου. Μάλιστα φωτογραφηθήκατε κιόλας με κάποια από τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου, με υπερηφάνεια. Είμαστε σίγουροι όμως ότι σας απέκρυψαν μια σημαντική λεπτομέρεια. Κάποια από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου, τη γενική συνέλευση του οποίου χρηματοδοτήσατε με χρήματα του Ξανθιώτικου λαού, είναι εκλεγμένα παρά τω νόμω. Ναι κε Δήμαρχε. Φέρονται μέλη σε ενώσεις που δεν προβλέπεται, δεν νομιμοποιούνται. Αυτά δεν είναι αντιπαραθέσεις κε Δήμαρχε, όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου σας, αλλά η απόκρυψη της αλήθειας. Θέλετε να την αποδεχτείτε, αποδεχτείτε τη. Δεν θέλετε, μην την αποδεχτείτε. Εσείς θα κριθείτε.

 

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, αναφερθήκατε στο δελτίο τύπου σας σε συνεδριακό τουρισμό. Γνωρίζετε τί είναι ο συνεδριακός τουρισμός; Γνωρίζετε ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι δράσεις που τον χαρακτηρίζουν και πετυχαίνουν τον σκοπό του; Με τη συμμετοχή κάποιων από τους θεσμικούς εκπροσώπους του τόπου και την ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών, ευχών και συγχαρητηρίων, πιστεύετε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες της Ξάνθης θα ωφεληθούν; Ποια ακριβώς είναι η δράση της εν λόγω ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του συνδικαλιστικού σωματείου, η οποία βοήθησε στην εξωστρέφεια της πόλης μας; Μην απαντήσετε. Σε τέτοιες περι-πτώσεις η σιωπή είναι χρυσός.

 

Σας γνωρίζουμε λοιπόν για μια ακόμη φορά ότι οι πολίτες της Ξάνθης, που σας εμπιστεύθηκαν τη διαχείριση του δήμου τους, χρηματοδότησαν δια του δήμου σας, προτίμησαν μάλλον να χρηματοδοτήσουν, μια γενική συνέλευση συνδικαλιστικού σωματείου (ΣΥΝΕΔΡΙΟ) και όχι ένα πραγματικό θεματικό συνέδριο, δηλαδή αυτό που σας προτείναμε, το οποίο θα ωφελούσε το τοπικό επιχειρείν, τους πολίτες της Ξάνθης και την εξωστρέφεια της πόλης, υπενθυμίζοντάς σας την πρότασή μας, η οποία θα πρέπει πλέον να γίνει γνωστή στους συμπολίτες σας:

 

«…     Στο ανωτέρω πλαίσιο, σας προτείνουμε και παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα συνδιοργάνωσης θεματικού συνεδρίου με τίτλο «Η πανδημία του κορονοϊού στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο αγώνας της Ξάνθης και οι Ένο-πλες Δυνάμεις», χρηματοδοτώντας το, σύμφωνα με τη σύμπραξη των δυνάμεών σας.

 

Το εν λόγω συνέδριο, θα δώσει την ευκαιρία:

 

α.    Τόσο στους παρευρισκόμενους, όσο και στο ευρύ κοινό (μέσω της τεχνολογίας), να ενημερωθεί για τα σημαντικότερα σημεία της πανδημίας, στη βάση των ενεργειών των Ο.Τ.Α. και των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) στην Περιφέρεια της ΑΜ-Θ, της ΠΕ Ξάνθης και της πόλης της Ξάνθης.

 

β.    Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, στον Δήμο Ξάνθης και στους εκπροσώπους των ΕΔ, να προβάλλουν το έργο τους, απέναντι στην αντιμετώπιση της διασποράς της νόσου, αναπτύσσοντας επιστημονικά και διοικητικά δεδομένα/πεπραγμένα.

 

γ.    Στο πολιτικό και στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό, στους νομικούς και δημοσιογραφικούς εκπροσώπους, να αναπτύξουν τις απόψεις τους, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους.

 

δ.    Να αναπτυχθούν δεσμοί εμπιστοσύνης μεταξύ των φορέων, οι οποίοι είναι ικανοί να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες ή να αναθερμάνουν τις ήδη υπάρχουσες.

 

ε.    Να γνωρίσουν οι σύνεδροι και μαζί με αυτούς ολόκληρη η Ελλάδα τα τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας, μέσα από στοχευμένη δράση προσφοράς δειγμάτων τους.

 

Ενδεικτικά, σας παρουσιάζουμε το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου, το οποίο προτείνουμε να τοποθετηθεί χρονικά την 03-05 Ιουνίου 2022.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΕΣ

 

Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022

 

Άφιξη συνέδρων στην πόλη της Ξάνθης. Διανυκτέρευση

 

Σάββατο 04 Ιουνίου 2022

 

11:00             Ελεύθερος χρόνος, επίσκεψη στην αγορά της Ξάνθης και την υπαίθρια λαϊκή αγορά αυτής.

11:00-11:50     Πέρας προσέλευσης συνέδρων

12:00             Πέρας άφιξης επίσημων και διακεκριμένων προσώπων

12:00             Έναρξη συνεδρίου

12:05-12:15     Χαιρετισμός Προέδρου ΠΟΕΣ.

12:15-12:25     Τοποθέτηση ΑΜ-Θ

12:25-12:35     Τοποθέτηση Εκπροσώπου ΕΔ

12:35-12:45     Τοποθέτηση Αντιπεριφέρειας

12:55-13:05     Τοποθέτηση Δήμου Ξάνθης

13:05-13:15     Τοποθέτηση Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

13:15-13:25     Τοποθέτηση Μονάδας Υγείας εκ των ΕΔ

13:25-13:35     Τοποθέτηση Νομικού Εκπροσώπου ΟΤΑ

13:35-13:45     Τοποθέτηση Νομικού Εκπροσώπου ΠΟΕΣ

13:45-13:55     Τοποθέτηση Δημοσιογράφου

13:55-14:05     Τοποθέτηση Εκπροσώπου ΥΓ

14:05-14:15     Τοποθέτηση Εκπροσώπου ΠΟΕΣ

14:15-14:45     Απόδοση τιμητικών πλακετών-αναμνηστικών

14:45             Λήξη Α΄ μέρους συνεδρίου

15:00             Παράθεση Γεύματος στη ΛΑΦΞ για τους διακεκριμένους καλεσμένους

15:00             Παράθεση Γεύματος σε εστιατόριο της Ξάνθης για τους σύνεδρους.

18:00             Έναρξη Β΄ μέρους συνεδρίου (μετέχουν μόνο οι σύνεδροι)

19:30             Λήξη Β΄ μέρους συνεδρίου

20:00             Επίσκεψη στην οικία του Μάνου Χατζηδάκη.

20:45             Παράθεση Δείπνου στη ΛΑΦΞ για τους συνέδρους.

22:00             Ελεύθερος χρόνος – Έξοδος στην πόλη της Ξάνθης

 

Κυριακή 05 Ιουνίου 2022

 

09:00             Ελεύθερος χρόνος

09:00             Μετάβαση στη Σταυρούπολη Ξάνθης

09:45             Έναρξη Γ΄ μέρους συνεδρίου

09:50             Χαιρετισμός και τοποθέτηση από εκπρόσωπο Ο.Τ.Α.

10:00             Τοποθετήσεις εκπροσώπων.

10:30             Λήξη Γ΄ Μέρους συνεδρίου. Αποχώρηση προσκεκλημένων.

10:30-10:45     Διάλειμμα

10:45-13:00     Εκλογική Διαδικασία

13:00-14:30     Παράθεση Γεύματος σε Εστιατόριο της Σταυρούπολης

14:30             Αναχώρηση για Ξάνθη

15:15             Αναχώρηση από Ξάνθη-Επιστροφή συνέδρων. …»

 

Στο σημείο αυτό και για να αποκτήσουν οι συμπολίτες σας μια σφαιρικότερη άποψη επί του θέματος, το οποίο ομολογουμένως παίρνει με δική σας ευθύνη Πανελλήνιες διαστάσεις, σας καλούμε να δημοσιεύσετε την πρόταση της έτερης Ομοσπονδίας, της συναφούς όπως ονοματίσατε, την εισήγηση επί της πρότασης στην οποία να διαφαίνονται σαφώς οι στόχοι και τα αναμενόμενα οφέλη στην τοπική κοινωνία και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου επί αυτής. Ομοίως, σας παρακαλούμε να πράξετε το ίδιο και για τη δική μας Ομοσπονδία.

 

Κλείνοντας κι επειδή αναφέρεστε στη σημασία που δίδουν οι θεσμοί στους ένστολους της χώρας μας, άρα και οι τοπικοί θεσμοί στους ένστολους της Ξάνθης, να σας υπενθυμίσουμε ότι οι «εν στολή» στρατιωτικοί της Ξάνθης και όχι «ένστολοι» κε Δήμαρχε, διαβιούν σε μια πόλη με δυσθεώρητα ενοίκια, χωρίς κολυμβητήριο, με κατεστραμμένους δρόμους και με την μικροεγκληματικότητα στα ύψη! Ευτυχώς, που η φιλοξενία, η αγάπη και η φιλία του Ξανθιώτικου λαού στα πρόσωπα των συναδέλφων μας είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα από του Δήμου σας, κάνοντας την Ξάνθη αγαπητή σε όλους μας!

 

Τέλος, για ακόμη μία φορά κι επειδή ουδεμία αναφορά κάνατε, παρακαλούμε όπως, το χρηματικό ποσό ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €) που θα διαθέτατε για το από κοινής μας συνδιοργάνωσης συνέδριο, το διαθέσετε στον φορέα «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», το οποίο, με σχέδιο νόμου, κινδυνεύει να κλείσει.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

Ο Πρόεδρος

 

Μαρινέλης Χρήστος

Ανθυπασπιστής (ΠΖ)

6944857472

Αντιπρόεδρος

(Για τον απουσιάζοντα Πρόεδρο)    Ο Γεν. Γραμματέας

 

Κατσανεβάκης Ιωάννης

Επισμηναγός (ΥΑΔ)

6983503514