Ποια είναι η εικόνα που βγαίνει προς του πολίτες;

Όλοι μιλούν για απαξίωση του πολιτικού συστήματος και την αποστροφή των πολιτών της Περιφέρειας σε ότι αφορά την παραγωγή πολιτικής.
Ναι οι πολίτες της Περιφέρειας θεωρούν το πολιτικό σύστημα το οποίο δρα ανεξέλεγκτα και χαράζει πολιτικές μακριά από τον πολίτη.
Στην προκειμένη περίπτωση το όλο θέμα δεν έχει να κάνει απλά με μία γκρεμισμένη γέφυρα στον Κομψάτο μεταξύ του Ιάσμου και του Πολυάνθου που ταλαιπωρεί τους πολίτες και τους φορτώνει με μεγαλύτερα έξοδα μετακίνησης.

Άρα η γκρεμισμένη γέφυρα του Κομψάτου και η αδιαφορία της διοίκησης να βρει τους ενόχους, να τους τιμωρήσει παραδειγματικά, αν φταίνε, να ανακοινώσει νέα γέφυρα η οποία δεν θα κοστίσει στους πολίτες γιατί ο εργολάβος της πιεσμένης γέφυρας θα χτίσει μία νέα στην θέση της.
Οι πολίτες της Περιφέρειας είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η διοίκηση τους κοροϊδεύει και δεν προστατεύει τον ιδρώτα, τον κόπο και την αγωνία για να μαζέψουν τα χρήματα που πρέπει να καταθέσουν στην εφορία και που από αυτά τα χρήματα ο Περιφερειάρχης θα κάνει δρόμους και γέφυρες.
Γέφυρες που ενώνουν την αίσθηση της ασφάλειας και όχι την αίσθηση ότι οι πολιτικές διοικήσεις αδιαφορούν για την ασφάλεια και τον κόπο του.

ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΙΚΟΝΑ;

Η εικόνα που έχουν καταγεγραμμένη οι πολίτες της Περιφέρειας είναι η εξής.

Υπήρχε η παλιά γέφυρα η οποία λόγω της πολυκαιρίας και της επικινδυνότητας, αποφασίστηκε να ακυρωθεί και να χτισθεί μία νέα η οποία θα παρέκαμπτε τις στροφές και την επικινδυνότητα.
Πράγματι στήθηκε η νέα γέφυρα, φαρδιά, άνετη και σε συνέχεια του δρόμου παρακάμπτοντας τις επικίνδυνες στροφές.

Για κάποιον λόγο η νέα γέφυρα έπεσε.

Επικρατεί συσκότιση επί πέντε χρόνια για το τι έφταιξε και έπεσε η γέφυρα και ευτυχώς που την ώρα της πτώσεις της δεν υπήρχαν αυτοκίνητα επάνω και οι επιβάτες να βρούνε τραγικό θάνατο.

Και ξαφνικά, αφού κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης καυτηριάζουν επί πενταετία την νυν διοίκηση της Περιφέρειας, η ίδια η Περιφερειακή αρχή, ανακοινώνει προεκλογικά, το χτίσιμο της νέας γέφυρας.

Με λίγα λόγια, την ανεπάρκεια της διοίκησης καλούνται πάλι οι πολίτες να την πληρώσουν χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν τι έφταιξε και έπεσε η γέφυρα.
Αλήθεια ποιος πολιτικός σε μία ευνομούμενη Χώρα, μετά από αυτή την συμπεριφορά περιμένει από τους πολίτες να τον στηρίξουν;

Αν υπήρχαν νόμοι σε αυτή την Χώρα, ο Περιφερειάρχης, κατά την ταπεινή μας γνώμη, θα έπρεπε να καθόταν στο σκαμνί για παράβαση καθήκοντος και όχι να ζητά εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών.