ΠΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ   ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ;

 

Οι εκλογές θα γίνουν και ο Κ. Μητσοτάκης θα τις κάνει όταν νοιώσει ότι είναι στα καλύτερά του.

Επειδή ο χειμώνας προμηνύεται «βαρύς» λόγω της άσχημης οικονομικής συγκυρίας και ίσως λόγω της επιστροφής του κορωνοιού από τις «διακοπές» του, η σκέψη για έναν ευρύ ανασχηματισμό, δεν θα βοηθήσει αν είναι να «σκάσουν» εκλογές μέσα στο καλοκαίρι.

Η Άνοιξη του 23 ακούγεται καλός χρονικός ορίζοντας, όμως, κανένας δεν ξέρει πόσο «τραυματισμένος», λόγω της οικονομίας και μιας πιθανής εμπλοκής του ΝΑΤΟ στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο που μοιραία μπλέκει στα δίκτυα της και την Χώρα μας, σίγουρα κάνει αβέβαιη την Άνοιξη.

Αν το κρατήσει (ο Κ. Μητσοτάκης) μέχρι το τέλος, η δημοκοπική λαίλαπα θα τον αγγίξει γιατί ο λαός μπορεί να μην μιλά, αλλά του έχει πολλά «μαζεμένα» και άρα η ζημία σε μία εκλογική αναμέτρηση θα είναι μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Άρα ο καιρός που θα προσπαθήσει να προκηρύξει εκλογές ο Κ. Μητσοτάκης θα είναι κάπου κοντά σε μία θετική για τον Ελληνικό Λαό συγκυρία, όπως όταν εμφανισθούν οι μειώσεις στο κόστος της ενέργειας λόγω της παρέμβασης της κυβέρνησης του στα τιμολόγια της ΔΕΗ και ο τουρισμός θα ρίξει ένα – ίσως – πρόσκαιρο αίσθημα ευφορίας.

Αυτός ο χρόνος θεωρείται ότι μπορεί να είναι η πιθανή προκήρυξη των εκλογών δηλαδή κοντά στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και η υλοποίηση των εκλογών αρχές Σεπτέμβρη.

Κατά την γνώμη μας, σοβαρό ρόλο θα παίξει η χρονική στιγμή πριν αρχίσουν όλα τα στραβά που προ είπαμε.

Ο Τσίπρας ζητά εκλογές από την πρώτη ημέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης από την ΝΔ, άρα λογικά είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε μία εκλογική διαδικασία.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με την εκλογή του Ανδρουλάκη πήρε τα πάνω του και άρα και αυτό ετοιμάζεται για πάν ενδεχόμενο αφού πλέον, υποψήφιοι από την Ξάνθη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έθεσαν και επίσημο αίτημα συμμετοχής τους για υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και  μεταξύ αυτών ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης που όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε ο χώρος της κεντροαριστεράς τον εκφράζει απόλυτα.

Να δούμε ποια ονόματα ακούγονται από την ΝΔ

Ο Βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης αυτοδίκαια, εκτός αν ο Μέτιος αποφασίσει να προωθήσει άλλον και δούμε ανατροπή γιατί πολλά ακούγονται πολλά λέγοντα και κανένας δεν ξέρει τι γίνεται στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη στην Ξάνθη.

Ο Δημητρης Σαλτούρος

Η πολιτευτής Παυλίδου Μαρίνα

Ακούγεται ότι για τελευταία φορά σκέφτεται να δοκιμάσει για μία ακόμη φορά την τύχη της η κ. Ανδρέου Γεωργία

Ακούγεται ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρεις

Ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης Γ. Μπούτος

Ο κ. Πουσπουρίκας

Και φυσικά ακούγονται κάποια ονόματα από την μειονότητα.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ

Μπαράν Μπουρχάν

Α. Αντωνιάδης

Φ. Καραλίδης

Β. Τσολακίδης

Π. Δαυιτίδης

Άλκης Κίσσας

Η ανεψιά του Ιορδάνη Χασαπόπουλου η κ. Έρση πιθανολογείται ότι επιθυμεί την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο – Έχει μάλλον διευκρινισθεί ότι ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος δεν θα επιλέξει την Ξάνθη, αλλά κάποια εκλογική περιφέρεια στην Αθήνα

Ακούστηκε το όνομα της κυρίας Χαριτωνίδου

Και τέλος ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης που ασφαλής πληροφορίες μας λένε ότι κατέθεσε και επίσημο αίτημα να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ξάνθης

 

Το πιθανότερο μετεκλογικό σενάριο λέει συγκυβέρνηση μιας και αποκλείεται η αυτοδυναμία της ΝΔ λόγω εκλογικού νόμου και φυσικά κατόπιν παρεμβάσεων του εξωγενή παράγοντα (βλέπε Αμερική).

Σε αυτή την συγκυβέρνηση των «τρικολόρε», λένε, ότι αν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ είναι διψήφιο και κοντά στο 17-20% θα απαιτηθεί άλλος Πρωθυπουργός να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας διοίκησης της Χώρας.

Αν τα ποσοστά είναι αυτά που προαναφέρθηκαν κανένας δεν αποκλείει κεντροαριστερό συνασπισμό ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Άλλωστε κανένας δεν μας λέει ότι η ρουκέτα που έπεσε από την πλευρά μέλους του ΣΥΡΙΖΑ περί συνάντηση Ανδρουλάκη – Τσίπρα, μπορεί να διαψεύστηκε όμως καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται.

Όπως και να έχει το όλο θέμα η κακή διαχείριση της ΝΔ στον μικρομεσαίο οικονομικά πληθυσμό της Χώρας και η τοποθέτηση ανικάνων ημετέρων στελεχών του περίγυρου του κ. Μητσοτάκη σε θέσης κλειδιά, θα αναδείξουν τον αρνητικό αντίκτυπο της κοινωνίας απέναντι στην διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σαφέστατα οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα και οι δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν μεν άνοδο, αλλά ο φόβος ότι το κόμμα του Ανδρουλάκη θα κολλήσει στο 12-13% είναι το κακό σενάριο που θα οδηγήσει την χώρα στην βάσανο των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φυσιολογικά, μετά και την «πατάτα» της εκλογής του προέδρου από την βάση με υποψηφιότητα ενός ατόμου, του ιδίου του κ. Τσίπρα, σίγουρα δείχνει πανικό και ο φόβος για επιστροφή στο 3 – 7 % της αριστεράς, είναι υπαρκτός.

Παρόλα αυτά η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν είναι δεδομένη.

Άλλωστε οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Κ. Μητσοτάκη, βλέπε Σαμαράς, κανένας δεν ξέρει πώς θα κινηθούν την προεκλογική περίοδο … εκτός αν «σπάσουν» την ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη με δική τους υποψηφιότητα και τότε η πολιτική σκηνή θα γίνει ένα μεγάλο «φρενοκομείο» όπως είπε ο αείμνηστος Καραμανλής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ