Χ. Δημαρχόπουλος: Κάποιοι είναι πολύ «μικροί» για να κάθονται σε αυτές τις καρέκλες

ΜΟΜΦΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γ. ΜΠΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΛΛΑ … ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ

Τα 30 δευτερόλεπτα του Ν. Ανταμπούφη, «εξιλαστήριο θύμα» του προέδρου Γ. Μπούτου

Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης που επί των ημερών της διοίκησης του και νωρίτερα επί της Προεδρίας του, το Δημοτικό Συμβούλιο, είχε αν μη τι άλλο την σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα χώρο όπου κρίνεται από τους εκλεκτούς της κοινωνίας της Ξάνθης, το μέλλον και η ποιότητα ζωής των δημοτών.

Όσοι παρακολούθησαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης σίγουρα θα ένοιωσαν ότι το προεδρείο λειτούργησε ως «αβάντα» στην Διοίκηση της ΔΕΥΑΞ και του αντιδημάρχου των οικονομικών Μ. Φανουράκη όπου και οι δύο, μέλη της διοίκησης Τσέπελη, κλήθηκαν να απαντήσουν σε καυτές ερωτήσεις του κ. Βογιατζή επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Ξάνθης.

Τα ερωτήματα του κ. Βογιατζή έχουν να κάνουν πρώτον με την δέσμευση του προέδρου Ιπποκράτη αναφορικά με την έλλειψη υδροδότησης στα χωριά της Σταυρούπολης το καλοκαίρι του 2021 όπου οι κάτοικοι στην κυριολεξία «κοράκιασαν» από την δίψα και την σχετική δέσμευση του ιδίου του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ, ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί από την πλευρά της ΔΕΥΑΞ το καλοκαίρι του 2022.

Ο κ. Καμαρίδης δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αποκατασταθούν οι αστοχίες ετών στην υδροδότηση και το δεύτερο «καυτό» ερώτημα που αφορούσε τις καθαρίστριες των σχολείων της Ξάνθης όπου έδωσαν τον νυν υπερ πάντων αγώνα για να προστατεύσουν την υγεία των μαθητών κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά … ήταν λίγες και έπρεπε να προσληφθούν και άλλες, καθώς στην ερώτηση του κ. Βογιατζή στην ουσία, ζητούνταν να στηριχθεί η προσπάθεια τους από την δημοτική αρχή, προκειμένου αυτές να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Ο πρόεδρος Γιάννης Μπούτος, καθυστέρησε την συνεδρίαση επί μία και πλέον ώρα με αφορμή το αίτημα του Ν. Ανταμπούφη για παρέμβαση επί προσωπικού διάρκειας 30 δευτερολέπτων.

Κάτι που ο πρόεδρος πεισματικά – σαφώς και είχε τους λόγους που προαναφέρθηκαν – δεν έκανε την «χάρι» στον Ν. Ανταμπούφη προκαλώντας μάλιστα να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο αν θα … πάρει τον λόγο ο Ν. Ανταμπούφης για … 30 δευτερόλεπτα, «ροκανίζοντας» με αυτόν τον τρόπο των χρόνο των ερωτήσεων και απαντήσεων διάρκειας μιας ώρας που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, για να απαντήσει στο τέλος «Λυπάμαι κύριε Βογιατζή αλλά ο χρόνος των ερωτήσεων τελείωσε λειτουργώντας ως κλασικός δημόσιος υπάλληλος, του είπε να επανέλθει στο άλλο δημοτικό συμβούλιο για να πάει τις απαντήσεις του.

Οι δημότες της ορεινής Σταυρούπολης ας περιμένουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να πληροφορηθούν αν και φέτος το καλοκαίρι θα διψάσουν.

Δυστυχώς όμως για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπούτο το βράδυ της Τρίτης και  σύμφωνα με την ανάρτηση του πρώην δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου, έγινε κάτι πολύ σοβαρότερο αναφορικά με την πολιτική υπόσταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Μπούτου, πέρα από την προσπάθεια του να καθυστερήσει την συνεδρίαση,  στην προσπάθεια να μην δοθούν καίριες απαντήσεις από την πλευρά της διοίκησης, και σύμφωνα με τα γραφόμενα του Χ. Δημαρχόπουλου, κατατέθηκε μομφή στο πρόσωπο του προέδρου και αυτή υπερψηφίστηκε.

Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος αναρωτιέται στην ανάρτηση του αν ο κ. Μπούτος το αντελήφθη αυτό.

Διαβάστε τι αναφέρει στην ανάρτηση του ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον οποίο επί της ουσίας κατατέθηκε “μομφή” σήμερα και η “μομφή” υπερψηφίστηκε (και αμφιβάλω αν το κατάλαβε)…, ο οποίος δεν σέβεται (όπως ο ίδιος αφήνει να φανεί) ούτε τους πολίτες που παρακολουθούν το Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθούν για τις αποφάσεις που παίρνει το σώμα και ο οποίος  προφανώς θεωρεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο που τον τοποθέτησαν οι ψηφοφόροι και εν συνεχεία η καρέκλα του Προέδρου που του έδωσαν “καλή τη πίστη και την καρδία” οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις είναι “τσιφλίκι του”, ας σεβαστεί τουλάχιστον τους θεσμούς και τον “ιερό” χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, χώρος που παίρνονται σημαντικότατες και σοβαρότατες αποφάσεις για την τύχη και το μέλλον του Δήμου, της Ξάνθης, των πολιτών και το  Δημόσιο χρήμα…

Το δε, συνεχιζόμενο χαμηλό επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο μεταδίδεται και ζωντανά, σίγουρα δεν τιμά κανέναν.

Τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν, δεν μπορούν να συνεχιστούν και μια συγνώμη κάθε φορά για αλλουνού λογαριασμό δεν είναι αρκετή…

Αυτές οι συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε χώρο Αυτοδιοίκησης, είναι κατακριτέες από όπου και αν προέρχονται, και κανείς δεν έχει τέτοια δικαιώματα.

Δυστυχώς κάποιοι είναι πολύ “μικροί” για να κάθονται σ’ αυτές τις καρέκλες…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ