Για 3η συνεχή χρονιά η Japan Tobacco Inc. στις Λίστες «Α» του CDP
για την Κλιματική Αλλαγή και την Ασφάλεια των Υδάτων

H βιώσιμη ατζέντα της Japan Tobacco Inc.

Αθήνα 27 Ιανουαρίου 2022 –  Η Japan Tobacco Inc. διακρίθηκε για 3η συνεχή χρονιά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ανάληψη δράσης για την προστασία της ασφάλειας των υδάτων κατακτώντας μια θέση στις διακεκριμένες “A Lists” για την εταιρική βιωσιμότητα από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό Carbon Disclosure Project (CDP).

 

Στις 53 πιο «ευαίσθητες» εταιρείες

Η Japan Tobacco Inc. είναι μια από τις 53 εταιρείες στον κόσμο και από τις 18 εταιρείες στην Ιαπωνία που πέτυχαν το “Climate Change A List” και το “Water Security A List”, από περισσότερες από 13.000 εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής δημοσιοποίησης του CDP το 2021. Αυτό σηματοδοτεί στην ουσία την 4η αναγνώριση του ομίλου για την κλιματική αλλαγή μετά το 2016, το 2019 και το 2020, καθώς και την 3η συνεχόμενη αναγνώρισή του για την ασφάλεια των υδάτων από το 2019.

Η «Λίστα Α» του CDP είναι ένας θεσμός που αναγνωρίζει τις διεθνείς εταιρείες που ηγούνται στις περιβαλλοντικές επιδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το CDP βαθμολογεί εταιρείες από D μέχρι A, με βάση την περιβαλλοντική τους επίδοση, η οποία ξεκινά με τη δημοσιοποίηση και στη συνέχεια με την ευαισθητοποίηση και τη διαχείριση για να καταλήξει στην ηγετική θέση.

«Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο της ατζέντας»

Ο Kazuhito Yamashita, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Βιωσιμότητας, Συμμόρφωσης και Γενικών Υποθέσεων του ομίλου JT δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συμπεριλαμβανόμαστε στη ‘Λίστα Α’ Κλιματικής Αλλαγής και στη ‘Λίστα Α Ασφάλειας των Υδάτων’ του CDP για 3η συνεχή χρονιά. Αυτό αντικατοπτρίζει σαφώς τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να επεκτείνουμε τη διαφάνειά μας στη δημοσιοποίηση πληροφοριών. Το ενδιαφέρον της Κοινωνίας για δράσεις ESG και οι απαιτήσεις της από τις εταιρείες αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος αφυπνίζεται από τη σημασία που έχει για τις εταιρείες να εργαστούν για τη βιωσιμότητα. Υπό το πρίσμα αυτό, ο Όμιλος JT έχει θέσει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο και οι εργαζόμενοί μας εργάζονται καθημερινά για την αντιμετώπιση ζητημάτων ESG. Ειδικότερα, σημειώνουμε σταθερή πρόοδο προς την κατεύθυνση του «Περιβαλλοντικού Σχεδίου 2030 του Ομίλου JT» με ρυθμό που θα υπερβαίνει τους στόχους μας».

Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος JT παρουσίασε το Περιβαλλοντικό Σχέδιο 2030 του Ομίλου JT» το 2019, αντανακλώντας τις αλλαγές στο επιχειρηματικό του περιβάλλον, με βασικές περιοχές εστίασης τους τομείς «Ενέργεια και Εκπομπές», «Φυσικοί Πόροι» και «Απόβλητα». Συγκεκριμένα παραδείγματα μέτρων που λαμβάνει ο Όμιλος για τη μείωση της συμβολής του στην Κλιματική Αλλαγή περιλαμβάνουν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς και από τις πρώτες ύλες και τις υπηρεσίες που αγοράζει. Όσον αφορά στην ασφάλεια των υδάτων, ο Όμιλος συνεχίζει να ενισχύει τα μέτρα που λαμβάνει για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της χρήσης τους στις δραστηριότητές του και της βελτίωσης της διαχείρισης κινδύνου στην αλυσίδα εφοδιασμού. Επιπλέον, ο Όμιλος JT σχεδιάζει να επικαιροποιήσει τους στόχους για την «Ενέργεια και τις Εκπομπές» στο «Περιβαλλοντικό Σχέδιο 2030 του Ομίλου JT», προκειμένου να εκπληρώσει την κοινωνική του ευθύνη να συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας Κοινωνίας χωρίς εκπομπές CO2 παγκοσμίως. Μάλιστα προκειμένου να διασφαλιστεί η κληροδότηση ενός υγιούς και βιώσιμου περιβάλλοντος στις μελλοντικές γενιές, η Japan Tobacco Inc. δεσμεύεται να επιτύχει ισορροπία μεταξύ των εταιρικών δραστηριοτήτων και της διατήρησης του περιβάλλοντος, αντιμετωπίζοντας τις περιβαλλοντικές προκλήσεις τόσο στην ευρύτερη Κοινωνία όσο και εντός του ομίλου.

Σχετικά με τον CDP

Ο CDP και είναι ένας κορυφαίος διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Λονδίνο που επιδιώκει την επίτευξη βιώσιμων οικονομιών, αξιολογώντας τη δημοσιοποίηση και τις ενέργειες από εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Εκπροσωπώντας πάνω από 590 επενδυτές με περιουσιακά στοιχεία 110 τρισ. δολάρια, ο CDP στέλνει ερωτηματολόγια σε εισηγμένες σε χρηματιστήρια εταιρείες παγκοσμίως προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες αναφορικά με τις δραστηριότητές τους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων. Στη συνέχεια αξιολογεί τις  απαντήσεις και δημοσιεύει τις σχετικές βαθμολογίες.

* * * * * *

Ο Όμιλος Japan Tobacco Inc.

Η Japan Tobacco Inc είναι μια κορυφαία διεθνής εταιρεία προϊόντων καπνού που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 130 χώρες.  Με περίπου 58.000 εργαζομένους, παράγει και εμπορεύεται ορισμένες από τις πιο γνωστές μάρκες παγκοσμίως, όπως Winston, Camel, Mevius και LD. Ο Όμιλος JT έχει δεσμευτεί να επενδύει σε Προϊόντα Μειωμένου Κινδύνου και διαθέτει σήμερα τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού με την επωνυμία Ploom καθώς και προϊόντα ηλεκτρονικών τσιγάρων με την επωνυμία Logic. Ο Όμιλος JT δραστηριοποιείται επίσης στον φαρμακευτικό κλάδο και στον κλάδο των επεξεργασμένων τροφίμων.  Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.jt.com/

 

Η Japan Tobacco International στον κόσμο

H Japan Tobacco International – JTI είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc.  Με κεντρικά γραφεία στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.  Το 2022 έλαβε, για 8η συνεχή χρονιά, την πιστοποίηση του Κορυφαίου Εργοδότη Παγκόσμια από το Top Employers Institute και συγκαταλέγεται στις 11 διεθνείς εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.jti.com.

 

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και 40 χρόνια και είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά.  Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας σε ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού και ταυτόχρονα στηρίζει την τοπική οικονομία και τον καπνικό κλάδο ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες.  H JTI προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς περισσότερο από 40 χρόνια. Στην Ελλάδα η εταιρεία διαθέτει τις διεθνείς μάρκες Winston, Camel και Old Holborn, καθώς και τα παραδοσιακά σήματα BF και GR.  Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2022 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως Κορυφαίος Εργοδότης για 10η συνεχή χρονιά, ενώ είναι η 2η συνεχής χρονιά που η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα.

 

Η JTI διαθέτει σήμερα τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την αξία της διατήρησης και ανάπτυξης της παραγωγικής μονάδας στην ακριτική περιοχή της χώρας (Ξάνθη), τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη του εργοστασίου.  Στο ίδιο αναπτυξιακό πλαίσιο, παράγει στην Ελλάδα το Winston για την εγχώρια αγορά και για αγορές της Ευρώπης, καθώς και το Camel για εξαγωγές στην ΕΕ, πραγματοποιώντας εξαγωγές συνολικά σε 10 χώρες της Ευρώπης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  https://www.jti.com/europe/greece