Ανοιχτά τα σχολεία στον δήμο Αβδήρων, κλειστά στην Σταυρούπολη, Δαφνώνα, Μύκη και Τόπειρο

Με απόφαση των δημάρχων Ξάνθης, Μύκης και Τοπείρου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της μεγάλης παγωνιάς πλην του δήμου Αβδήρων.

Σε τηλεφωνική μας επαφή το βράδυ της Κυριακής με τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη, ενημερωθήκαμε ότι τα σχολεία στην επικράτεια του δήμου του, θα είναι ανοιχτά μιας και τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι πολύ έντονα.

Η κατάσταση σχετικά με τα σχολεία και σύμφωνα πάντοτε με τις αποφάσεις των δημάρχων είναι η παρακάτω.

Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Σταυρούπολη και Δαφνώνα

 

Με απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, αύριο Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 δε θα λειτουργήσουν: το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο και Λύκειο Σταυρούπολης, καθώς και το Νηπιαγωγείο Δαφνώνα.

 

Ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Ξάνθης θα ανοίξουν τα καλοριφέρ από απόψε το βράδυ, ώστε να αντιμετωπιστεί το ψύχος που παρατηρείται τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

 

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από το κύμα κακοκαιρίας «Ελπίδα» το επόμενο διήμερο

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων στον Δήμο Τοπείρου την Δευτέρα 24-01-2022

 

Με απόφαση του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τοπείρου την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 για την ασφάλεια και προστασία των μαθητών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση – παγετός).

Η απόφαση λαμβάνεται δεδομένων των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ο Δήμαρχος Μύκης έχοντας υπόψη:
-Τις διατάξεις του άρθρου 94 πργ.4.27 του Ν.3852/10 (ΦΕΚ 87/07-6-
2010)
– Την κακοκαιρία που επικρατεί στην περιφέρεια του Δήμου και την
έκτακτη πρόβλεψη της Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά
φαινόμενα στην διάρκεια της ημέρας, όπως συζητήθηκαν αναλυτικά
και με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη, με την
συνδρομή του οποίου είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την αναστολή της λειτουργίας, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022,
των σχολικών μονάδων της 2ης Ευκαιρίας (Μύκης & Κενταύρου),
για την ασφάλεια των μαθητών των εκπαιδευτικών