Η διακόσμηση του χώρου στον οποίο μένουμε, δηλαδή κυρίως στο σπίτι στο οποίο ζούμε, αποτελεί ένα στοιχείο που μας κάνει να νιώθουμε πιο όμορφα μέσα στο χώρο!
Η διακόσμηση του δικού μας σπιτιού αποτελεί μια διαδικασία μέσω της οποίας αναδεικνύεται μέρος της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μας και φυσικά δίνει πολύ περισσότερα στοιχεία  της αισθητικής μας!
Φυσικά στον χώρο που μένουμε, στο σπίτι που ζούμε πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η λειτουργικότητα του χώρου, το ποσό φωτεινό είναι και φυσικά πως αισθανόμαστε εμείς μέσα σε αυτό, καθώς αποτελεί μια επιλογή που εκεί περνάμε αρκετές αν όχι τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας.
Η αίσθηση που έχουμε εμείς μέσα στον χώρο όμως ολοκληρώνεται με τη διακόσμηση που επιλέγουμε, τα χρώματα, τα έπιπλα και ο τρόπος που τα τοποθετούμε μέσα στο χώρο!
Όλοι περιμένουν τη στιγμή που θα ζήσουν μόνοι τους ώστε να διακοσμήσουν όπως επιθυμούν το δικό τους σπίτι, άλλοι περιμένουν να μείνουν μαζί με αγαπημένα πρόσωπα ή να συγκατοικήσουν με σκοπό από κοινού να επιλέξουν οτιδήποτε τοποθετηθεί στο χώρο που θα μείνουν, όπως τα έπιπλα που θα χρησιμοποιούμουν δημιουργώντας έτσι από κοινού ένα όμορφο ζεστό αποτέλεσμα καθώς όσο πιο οικεία νιώθουμε στο σπίτι όπου μένουμε τόσο μπορούμε να ηρεμήσουμε μέσα σε αυτό να νιώσουμε ασφάλεια και να χαλαρώσουμε!
Για το λόγο αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η διακόσμηση του υπνοδωματίου, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο προσοχή δίνεται στα χρώματα και τα έπιπλα που διακοσμούν και υπάρχουν στο χώρο του υπνοδωματίου καθώς αποτελεί το χώρο της ξεκούρασης μας!
Φυσικά πλέον υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις όπου δίνουν πολλές επιλογές σε έπιπλα όπως κρεβάτια διπλά, κομοδίνα και οτιδήποτε διακοσμεί το υπνοδωμάτιο!
Αυτές οι επιλογές ολοκληρώνονται  με επιλογές που έχουν λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στη διακόσμηση του υπνοδωματίου όπως όμορφα σεντόνια και υφάσματα για τα διπλά κρεβάτια και ιδιαίτερα μαξιλάρια που δίνουν μια άλλη νότα στη διακόσμηση του υπνοδωματίου!
Τα διπλά και ημίδιπλα κρεβάτια, τα οποία υπάρχουν σε πολλά είδη και διαφορετικά σχέδια τα ποια αποτελούν το κύριο έπιπλο για το υπνοδωμάτιο αποτελούν και το κύριο στοιχείο όπου βασίζεται η διακόσμηση του υπνοδωματίου και τα οποίο δίνουν και το ύφος που κάποιος θα ακολουθήσει κάποιος στο υπνοδωμάτιο!
Έτσι επιλύοντας ένα διπλό κρεβάτι με ανά ιδιαίτερο χρώμα στο κεφαλάρι αποτελεί μια επιλογή που προσδίδει έναν ιδιαίτερο τόνο στο χώρο και απαιτεί επιλογές διακοσμητικών σε πιο ήπιους τόνους και σχέδια ώστε να υπάρχει ισορροπία στο συνολικό αποτέλεσμα της διακόσμησης!