Ακόμη να πληρωθούν οι στρατιωτικοί της Ξάνθης που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού στην Αττική. – ΑΝΑΦΟΡΑ Μπαράν Μπουρχάν

Αυτό δυστυχώς είναι το Ελληνικό Κράτος.

Αριθμός Στρατιωτικών με ερπυστριοφόρο όχημα κατάσβεσης πυρκαγιάς, βρέθηκαν στην Αττική το καλοκαίρι που μας πέρασε, συνέδραμαν στην Φωτιά αλλά το αρμόδιο υπουργείο δεν τους πλήρωσε τα έξοδα μετακίνησης ακόμη, θεωρώντας προφανώς ότι οι στρατιωτικοί που συμμετείχαν και πήγαν να σβήσουν την φωτιά μετακινούμενοι 800 χιλιόμετρα από την Ξάνθη στην Αττική, πήγαν για την ψυχή της μάνας τους.

Να υπενθυμίσουμε στον υπουργό που τρέχουν τα δικά του χρήματα  από τα “μπατζάκια” και που του τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι, ότι για να μετακινηθεί ο στρατιωτικός για μέρες στην συγκεκριμένη αποστολή αφαίρεσε από τον οικογενειακό του προϋπολογισμό τα χρήματα της μετακίνησης του.

Με λίγα λόγια, στέρησε από τα παιδάκια του κάποιες ανάγκες, για να βρεθεί στο πλευρό της πολιτείας για να προστατεύσει την κοινωνία και ορθώς, την στιγμή που η πολιτεία αδιαφορεί για το προσωπικό κόστος του στρατιωτικού, του αστυνομικού του πυροσβέστη που μετακινήθηκε για να εκτελέσει την συγκεκριμένη αποστολή.

Δυστυχώς ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κάθε κύριος Θεοδωρικάκος που έκανε την λεζάντα του γιατί  “οργάνωσε” τα …  “όργανα” του , δηλαδή οι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, υπό τις εντολές του,  του προσέθεσαν πολιτικό μπόνους.

Γιατί λοιπόν ο εν λόγω υπουργός που είχε πολιτικό όφελος από την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αττική, δεν είναι συνεπής και δεν δίνει τα χρήματα στο ΥΕΘΑ για να πληρώσει με την σειρά του τους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς;

Πρέπει με λίγα λόγια οι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην προσπάθεια και έμειναν μακριά από τις οικογένειες τους με κίνδυνο να τραυματιστούν ή και να πεθάνουν και αφαίρεσαν χρήματα από τον οικογενειακό προγραμματισμό, έπρεπε  να πάνε στον βουλευτή για να βρούνε το δίκιο τους;

ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

Για όλα τα παραπάνω ο βουλευτής Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν υπέβαλε αναφορά στον Υπουργό Θεοδωρικάκο μήπως και φιλοτιμηθεί.

ΣΗΜΕΙΩΤΕΩΝ ότι τα χρήματα που δικαιούνται οι στρατιωτικοί που μετακινήθηκαν, ο υπουργός Θεοδωρικάκος δεν θα τα βγάλει από την τσέπη του αλλά από την τσέπη των φορολογουμένων που πληρώνουν το κράτος για να μην καίγονται από τις πυρκαγιές, να μην πνίγονται από τις πλημύρες και τις θεομηνίες και τα άλλα δεινά που βρίσκουν την χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και λόγω της ανικανότητας του πολιτικού συστήματος να οργανώσει τις απαραίτητες υποδομές,  κινδυνεύουν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών. 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

            κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη

Θέμα: «Καθυστέρηση αποζημίωσης του προσωπικού της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης που συνέδραμαν ως πληρώματα πυροσβεστικού άρματος στην επιχείρηση πυροπροστασίας κατά τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου στην Αττική.

Κυρία Υπουργέ,

Σας υποβάλλω τα έγγραφα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών  και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, που αφορούν σε καθυστέρηση αποζημίωσης του προσωπικού που υπηρετεί σε Μονάδες της Ξάνθης και συνέδραμαν ως πληρώματα ερπυστριοφόρου πυροσβεστικού άρματος στην επιχείρηση πυροπροστασίας κατά τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου στην Αττική.

Παρακαλείσθε για τις δικές σας ενέργειες προς επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Ο αναφέρων Βουλευτή

Μπουρχάν Μπαράν