Χ. Δημαρχόπουλος: Όσο αυτοί ποζάρουν για τις φωτογραφίες τα ιστορικά κτίρια της πόλης, γκρεμίζονται.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΩΝ «Π»

Ανοίγει ξανά ένα μεγάλο κεφάλαιο ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος,  αναφορικά με την αξιοποίηση ιστορικών κτιρίων και την ασφάλεια των πολιτών που διέρχονται από τους γύρω δρόμους και πιο συγκεκριμένα το κτίριο των καπναποθηκών «π» όπου ενώ υπήρχε πρόταση για την αξιοποίηση από το πανεπιστήμιο η σημερινή διοίκηση, τότε αντιπολίτευση την ακύρωσε.

Τώρα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος, το μόνο «όφελος» από το συγκεκριμένο ιστορικό κτίριο για τους Ξανθιώτες είναι ο κίνδυνος να πέσει και να καταπλακώσει διερχομένους και φυσικά οι φωτογραφίες και οι «λεζάντα» του δημάρχου με τους κολλητούς του.

ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΕΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;

Να θυμίσουμε στον πρώην δήμαρχο Μ. Τσέπελη ότι κατά το παρελθών όταν ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, οι Ξανθιώτες πλήρωσαν το πρόστιμο ΄ύψος 100.000 σε συμπολίτη μας που έπεσε σε μια λακκούβα. Σήμερα αν συμβεί – ου μη γένοιτο – το ίδιο και πέσει το κτίριο της καπναποθήκης και πάρει μια ζωή, ποιος θα την πληρώσει και πόσο; 

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Είναι κρίμα και μη “ωφέλιμο” να παρατηρούμε κτίρια να γκρεμίζονται και πόσο μάλλον ιστορικά κτίρια που σίγουρα έχουν την δική τους ιστορία και την δική τους αξία.

 

Είχαμε ξεκινήσει και επισκευάζαμε την προηγούμενη δημοτική περίοδο, τις ζημιές που είχε το κτίριο (επί της οδού Καπνεργατών), το κτίριο που στέγαζε την Πολεοδομία και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

 

Πρωταρχικός σκοπός και στόχος ήταν να σταματήσουμε την κατάρρευση του κτιρίου και εν συνεχεία η καπναποθήκη «Π» όπως ονομάζεται από το σχήμα της, η μεγαλύτερη Καπναποθήκη των Βαλκανίων, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Παράλληλα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, υπήρξε και πρόταση με δική τους χρηματοδότηση, να σωθεί το κτίριο και να στεγαστεί εκεί η Αρχιτεκτονική Σχολή. Πρόταση η οποία θα εξασφάλιζε και την αποκατάσταση του κτιρίου και την αναμόρφωση-αναβάθμιση ολόκληρης της γύρω περιοχής.

 

Η πρόταση αυτή δυστυχώς τότε, με ευθύνη σημερινών, “διοικούντων” και  “αντιπολιτευομένων”,  δεν προχώρησε.

 

Προ λίγων μηνών, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες συμπολιτών μας, ένα τεράστιο τμήμα της σκεπής, κατέρρευσε!!!

Δόξα τω Θεώ, δεν θρηνήσαμε θύματα!!!

 

Άραγε, θα νιώσουν κάποιοι το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί ή θα συνεχίσουν απτόητοι να ποζάρουν σε επετειακές και όχι μόνο φωτογραφίες, σε αγοραπωλησίες οικοπέδων, σε δαπάνες χωρίς ίχνος διαφάνειας και σε απευθείας αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων…;;;

 

 

                                                           Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

π. Δήμαρχος Ξάνθης