Κάλεσμα για μαζικούς εμβολιασμούς και στήριξη του ΕΣΥ

Μπορεί η κυβέρνηση, με πρώτο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, να προσπαθεί να δημιουργήσει μία επικίνδυνη αίσθηση χαλαρότητας,  για το 4ο κύμα της πανδημίας, που ήδη πλήττει την χώρα μας, όμως η πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη, αφού βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας του COVID19. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κηρύξει από τον περασμένο Φλεβάρη, πολλές φορές τη λήξη της πανδημίας αλλά ακόμη  βρισκόμαστε, δυστυχώς, όχι στο τελευταίο μίλι αλλά σε έναν Γολγοθά ο οποίος φαίνεται ότι είναι ατελείωτος.

Παράλληλα βλέπουμε στον τόπο μας να γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης των δομών της δημόσιας υγείας, που αποτελούν το μοναδικό στήριγμα των πολιτών, απέναντι στην επιδημία. Τα κέντρα υγείας  αποδυναμώνονται και το νοσοκομείο Ξάνθης απαξιώνεται και καταρρέει.

Μαζί με τη φωνή διαμαρτυρίας του λαού, για τη ζοφερή αυτή κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ξάνθης, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και την ανευθυνότητα των «υπευθύνων», καλεί όλους τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες, ανεξάρτητα πολιτικής, ιδεολογικής ή άλλης τοποθέτησης, να προσπεράσουν την προσπάθεια διαχωρισμού των πολιτών, που επιχειρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να συμμετέχουν μαζικά στους εμβολιασμούς, που πραγματοποιούνται στις δημόσιες δομές υγείας του νομού μας.

Δυστυχώς τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης είναι χαμηλά στο νομό μας, ειδικά στις αγροτικές του περιοχές. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την κυβερνητική ανευθυνότητα στην διαχείριση της πανδημίας και την ομολογημένη αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που αποτυπώνεται με χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες διασωληνωμένους και δεκάδες νεκρούς καθημερινά σε ολόκληρη την χώρα.

Έφτασε πλέον η στιγμή να πάρουμε συλλογικά την πρωτοβουλία οι πολίτες, υπερασπιζόμενοι τη ζωή και την υγεία μας, δεδομένου ότι η κυβέρνηση φαίνεται απρόθυμη αλλά και ανίκανη να το κάνει.

Να μην θρηνήσουμε άλλους συμπολίτες μας. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους αιρετούς του τόπου μας να συμμετέχουν και αυτοί έμπρακτα και με δημόσιες δηλώσεις τους στον κοινό στόχο των μαζικών εμβολιασμών και της στήριξης του ΕΣΥ. Οι σκοτεινές αυτές ώρες για τη δημόσια υγεία είναι και ώρες ευθύνης για όλους όσους έχουν δημόσιο βήμα και λόγο, χωρίς κανείς να δικαιούται να σιωπά ή να μην τοποθετείται ξεκάθαρα.

Πρόγραμμα Περιοδείας Γιάννη Μπουρνούς στην Ξάνθη

 

Στα πλαίσια των Συνεδριακών διεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πραγματοποιείται το διήμερο 10 και 11 Νοέμβρη πολιτική εξόρμηση του κόμματος στην ΑΜΘ. Η εξόρμηση κορυφώνεται με την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, την Πέμπτη 11/11 και ώρα 7μμ

Την Τετάρτη 10/11 κλιμάκια με στελέχη του κόμματος θα εξορμήσουν σε όλη την Περιφέρεια. Στο επίκεντρο των περιοδειών η νέα έξαρση  της πανδημίας και η έκρηξη της ακρίβειας.

Την ΠΕ Ξάνθης θα επισκεφθεί ο Γιάννης Μπουρνούς, βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνοδευόμενος από τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ξάνθης θα έχει τις εξής συναντήσεις:

 

  • 9:30 Συνάντηση με εκπ/κούς 15ου και 20ου (σχολεία Δροσερού)
  • 10:30 περιοδεία στην αγορά της πόλης,
  • 11:30 Συνέντευξη   στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.
  • 12:00 Συνάντηση με Δήμαρχο Αβδήρων
  • 12:30 επίσκεψη στο ΚΥ  με συνοδεία του βουλευτή και της ΝΕ.
  • 13:30 Δήμαρχο Τοπείρου και περιοδεία στα καφενεία, Εύλαλο,
  • 18:00 Επίσκεψη Τοξότες
  • 19:00 συνάντηση με συλλόγους
  • 20:00 Επίσκεψη στην Παλιά Πόλη