ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο  ΙΒΡΙΔΙΚΌΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Ναι. Δεν σταμάτησε ποτέ

ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΜΥΑΛΟ

Πόσο βοηθά η δήλωση Πλακιωτάκη για τους «400» φορτωμένους λαθρομετανάστες  στο σαπιοκάραβο και την ρυμούλκησή του στην  Κώ;

400 λαθρομετανάστες «φορτωμένοι» από την Τουρκία και βεβαίως με τις ευλογίες του Ερντογάν και των υπηρεσιών του ασφαλείας, έβαλαν πλώρη για την Ελλάδα.

Το πλοίο ερείπιο, κόντεψαν να πνιγούν οι άνθρωποι και ξανά στον «τοίχο» η Ελλάδα και σαφώς τι διαφορετικό μπορούσε να κάνει η Ελληνική πολιτεία εκτός να από το να τους περισυλλέξει.

Η πράξη επιβεβαιώνει τον κανόνα και μετά το ναυάγιο του Ερνογάν με τον Μπάιντεν είναι βέβαιο ότι αυτή η ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδος θα συνεχιστεί.

Ποια είναι η λύση;

Η μόνη λύση που έχει η Ελλάδα στην παρούσα φάση είναι ένα κεραυνοβόλο χτύπημα μιας και πλέον η Ελλάδα υπερέχει στον «αέρα» και ας κάθεσαι η Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου με τα φτερά της τσακισμένα.

Είτε το καταλαβαίνει η Αθήνα είτε όχι, όσο ο Ερντογάν αντιμετωπίζεται με «δημοκρατικό» τρόπο, η Τουρκία το εκλαμβάνει ως ηττοπάθεια και θα συνεχίζει με οποιονδήποτε τρόπο για να πετύχει τον σκοπό της.

Δηλαδή να βάλει τα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο χέρι.

Καλές είναι οι διεθνείς συμβάσεις αμοιβαίας στήριξης αλλά κανένα άλλο κράτος δεν θα βάλει το κεφάλι του στον «ντορβά» αν δεν έχει άμεσα οφέλη και κέρδος.

Η δήλωση του Έλληνα Υπουργού ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη απλά δεν λέει κάτι  καινούριο. Απεναντίας μάλιστα,  απευθύνεται σε έναν πρόεδρο που έχει στα αυτιά του ωτοασπίδες.

Τέλος θα πρέπει η Ε.Ε. να ακούσει ένα ΟΧΙ από την Ελλάδα και μία απειλή του τύπου ή τε λειώνεται με το θέμα Ερντογάν ή τα μαζεύουμε και φεύγουμε με ότι και αν συνεπάγεται αυτό.

Όταν όμως το πούμε αυτό στους “Φράγκους” να είμαστε πειστικοί.

“H Τουρκία για μία ακόμα φορά αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΕ. Δεν δέχτηκε την επιστροφή πλοίου τουρκικής σημαίας που απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι, προφανώς και σε γνώση της τουρκικής ακτοφυλακής και συνεχίζει να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή. Η Ελλάδα αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι σέβεται απόλυτα το διεθνές δίκαιο και ότι η προστασία των θαλασσίων συνόρων συνδυάζεται με την προστασία της ανθρώπινης ζωής”.