Τουρκία: Σφοδρή κριτική από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στον Ερντογάν -«Εχει ψυχικά προβλήματα, λέει ό,τι του κατέβει»

Εντονη είναι η κριτική που ασκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την υπόθεση με τους δέκα πρέσβεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λοιπόν, δήλωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι η Τουρκία δεν έχει παραδοθεί ποτέ στα χείλη ενός προέδρου σημειώνοντας ότι βλέπει τον κόσμο στην πλατεία και «λέει ό,τι του κατέβει».

Επίσης, ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου τόνισε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι «δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τη χώρα σε έναν άνθρωπο που έχει ψυχικά προβλήματα».

Ενταση στην Τουρκία

Οργή και αμηχανία στην Άγκυρα προκάλεσε δημοσίευμα της τουρκικής υπηρεσίας της Deutsche Welle για το παρασκήνιο της κρίσης με τους δυτικούς πρέσβεις και την υπαναχώρηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hilal Köylü στην DW, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απείλησε τον Ερντογάν ότι θα παραιτηθεί, όταν ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει personae non gratae τους πρέσβεις δέκα δυτικών χωρών, επειδή ζήτησαν την αποφυλάκιση του ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά.

Το ρεπορτάζ προκάλεσε την οργισμένη παρέμβαση του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν: «Όχι μόνο στήνετε fake news, αλλά δηλητηριάζετε και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις», ανέφερε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης