Τα σχολεία, η εκπαίδευση και το οικόπεδο του Δροσερού

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;

Τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την κοινή γνώμη (;) το θέμα που ανέκυψε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιου και αφορούσε την “Έγκριση αγοράς οικοπέδων με τη διαδικασία διενέργειας μειοδοτικής δημοπρασίας, για την ανέγερση δημοτικού και γυμνασίου, στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών Ξάνθης”. Για το θέμα αυτό χύθηκε πολύ μελάνι, ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα υπονοούμενα περί επαφών και πιέσεων, υπήρξαν παραιτήσεις από δύο δημοτικές παρατάξεις και η δημοτική αρχή «πέτυχε» μία πύρρειο νίκη και τα φιλικά τους ΜΜΕ βρήκαν μία χρυσή ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν με την κρυφή ελπίδα να διαταραχτεί η σχέση και η συμμαχία των 4 επικεφαλής, που όπως φαίνεται τους τρομάζει αρκετά. Το αν θα τα καταφέρουν θα το δείξει το μέλλον!

Επειδή όμως πέρα από μία αγοραπωλησία αποτελεί και ένα μεγάλο εκπαιδευτικό θέμα που αφορά την ευαίσθητη περιοχή των ΡΟΜΑ μαθητών του Δροσερού θα κάνουμε μία προσπάθεια να δούμε ποια είναι η θέση της Εκπαίδευσης όπως αυτή διατυπώθηκε.

Όταν μιλάμε για εκπαίδευση, εννοούμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εκφράζουν το Υπουργείο Παιδείας σε υψηλό επίπεδο, μιλάμε εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν σε υψηλές διοικητικές και παιδαγωγικές θέσεις και μιλάμε και για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο Δροσερό. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν πως είναι μία ευτυχής συγκυρία για την εκπαίδευση των μαθητών του Δροσερού το γεγονός πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παπαδάκης Φάνης και Παπαϊωάννου Αριάνα υπηρετούν στο Δημοτικό Σχολείο του Δροσερού για 10 χρόνια και άνω σε θέσεις ευθύνη, άρα γνωρίζουν πολύ καλά τις συνθήκες και τις ανάγκες.

Τι λένε λοιπόν οι εκπαιδευτικοί, που για ένα θέμα που αφορά την εκπαίδευση η απλή λογική είναι πως θα έπρεπε να τους ακούσουν.

  • Πως τα δύο συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία του Δροσερού θα πρέπει να παύσουν να συστεγάζονται και δεν υφίσταται ανάγκη για δημοτικό σχολείο στην περιοχή των πετρελαιαποθηκών (Κ. Μπαντίκος, Περιφερειακός Δ/ντης ΑΜΘ 4/6/21)
  • Πως θα μπορούσε να γίνει γυμνάσιο στην επίμαχη περιοχή όμως όχι μόνο για τα παιδιά του Δροσερού αλλά για την ευρύτερη περιοχή (Δροσερό, ανατολική Παλιά Πόλη, γήπεδο Ασπίδας (Κ. Μπαντίκος, Περιφερειακός Δ/ντης ΑΜΘ 4/6/21)
  • Πως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Φορέας του Υπουργείου Παιδείας) έχει αγοράσει το κτίριο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΕ που βρίσκεται εντός του οικισμού του Δροσερού, προκειμένου να δοθεί για να γίνει σχολείο. Αποκαλύφθηκε στο ΔΣ πως υπάρχει έγγραφο από τις 10/8 προς τον Δήμο Ξάνθης που του κάνει γνωστό το θέμα. Το ερώτημα είναι κρίσιμο; Γιατί η δημοτική αρχή το απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο κάτι που αποδεικνύεται και από τον τίτλο του θέματος;

Οι δεσμεύσεις του Δημάρχου και του αντιδημάρχου του όπως πάντα αόριστες και γενικόλογες… Το ξέρουμε, μιλάμε, το ψάχνουμε, έχω καλή σχέση με τον Υπουργό και αυτά που έχουμε ακούσει πολλές φορές!

Εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε όπως οφείλουμε!

Να μην ξεχνάμε πως  το δημόσιο χρήμα είναι πολύτιμο και θα πρέπει να δαπανάται με σύνεση και πάντα για το καλό των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών.

Α.Π.