Κάποιος πρέπει να μας πει τι έγιναν τα 12 εκ. που άφησε ο Δημαρχόπουλος

Όταν η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε την διοίκηση του δήμου μέλη της, σκωπτικά έλεγαν ότι ο πρώην δήμαρχος τους άφησε «μπαγιόκο» 12 εκατομμύρια ευρώ στα δημοτικά ταμεία της Ξάνθης και δεν έκανε έργα τα οποία θα του έφερναν ψηφοφόρους.

Από τότε πέρασαν κοντά δύο χρόνια. Ο νοικοκύρης πρώην δήμαρχος, άφησε όντως αυτό το ποσό σε ρευστό στα ταμεία του δήμου και σε εν εξελίξει έργα ύψους, όπως μας λένε οι πληροφορίες από καλά ενημερωμένο στα της διοίκησης του πρώην δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου 12 – 14 εκ ευρώ, κάτι που ποτέ δεν διαψεύστηκε από την νυν δημοτική αρχή.

Άρα ο σημερινός δήμαρχος παρέλαβε από τον Χ. Δημαρχόπουλο για «ώρα ανάγκης» κοντά στα 12- 14 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που ποτέ δεν διαψεύστηκε από την νυν διοίκηση του δήμου.

Πραγματικά ο Χ. Δημαρχόπουλος, ως νοικοκύρης, άφησε χρήματα στα δημοτικά ταμεία για ώρα ανάγκης και η ανάγκη χτύπησε την πόρτα της Ξάνθης με την μορφή του covid.

Δυστυχώς για την πόλη και αν για κάποιους σώφρονες πολιτικούς, η καταπολέμηση της ανάγκης, είναι μία προσπάθεια που πρέπει να γίνει όπως οφείλουν να κάνουν οι πολιτικοί, φαίνεται πώς για την σημερινή διοίκηση η ανάγκη προστασίας των δημοτών από τον covid ήταν μία ευκαιρία ασύστολης διασπάθισης του δημοτικού χρήματος σε αλόγιστες δαπάνες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή προμηθεύτηκε στα χαρτιά, τόσο απολυμαντικό που φτάνει, όπως μας λένε, για να απολυμάνει ολόκληρη την Ευρώπη. Αλήθεια ή ψέματα είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής, να δώσει εξηγήσεις.
Συνεχίζοντας το σκεπτικό στα 12 ή 14 εκατομμύρια που άφησε ο Χ. Δημαρχόπουλους προστέθηκαν χρήματα, όπως μαθαίνουμε, γύρω στα 10 εκατομμύρια για έργα που δεν έγιναν ποτέ και πολλά από τα χρήματα σπαταλήθηκαν για να αγοραστούν απολυμαντικά. Αλήθεια ή ψέματα, η δημοτική αρχή έχει την υποχρέωση απέναντι στους δημότες της Ξάνθης να δώσει λογαριασμό.

Αν στον λογαριασμό προστεθούν περίπου και 1, 5 εκ. ευρώ λόγω covιt, ο δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες διαχειρίστηκαν «μπακάλικα» αυτήν την διετία κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ που οι Ξανθιώτες δεν πήραν χαμπάρι που ακριβώς πήγαν αυτά τα χρήματα, πώς ξοδεύτηκαν και τι απέδωσαν στην πόλη.

Εύλογα, το ερώτημα είναι, που πήγαν τα λεφτά δήμαρχε; Πότε θα κάνεις έναν οικονομικό απολογισμό της διετίας;

Που χαλάστηκαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ των Ξανθιωτών;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν γνωρίζουμε αν το ακριβές ποσό που διαχειρίστηκε η δημοτική αρχή την εν λόγω διετία και αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να δώσει στην δημοσιότητα τις ακριβείς δαπάνες της διετίας πώς, πού και πότε αυτές έγιναν κυρίως όμως για ποιο λόγο έγιναν.

Όσο για το ΔΙΑΥΓΕΙΑ που θα μας παραπέμψουν κάποιοι, όλοι γνωρίζουν ότι στην ουσία, μετατράπηκε σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κάποιους “αετονύχιδες” ανά την Ελλάδα.