Συνεχίζεται «απρόσκοπτα» η λαθρομετανάστευση

 Η Αθήνα ακούει; Βλέπει;

 ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ; Για ΝΑ ΜΠΑΊΝΟΥΝ ΑΝΕΞΈΛΕΓΚΤΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών 

Συνεχίζεται η παράνομη είσοδος από τα σύνορα,  των διακινητών παράνομων μεταναστών και το πέρασμά τους από την Θράκη χωρίς σχεδόν να υπάρχουν σύνορα αφού καθημερινά σχεδόν οι αστυνομικοί έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνους αλλοδαπούς διακινητές οι οποίοι δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των παράνομων μεταναστών που μεταφέρουν αλλά ούτε και των αστυνομικών οι οποίοι πολλές φορές βρίσκονται σε δίλημμα αν θα καταδιώξουν τους διακινητές ή θα τους παρακολουθήσουν διακριτικά όπως άλλωστε είναι και οι οδηγίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το οποίο βρίσκεται μάλλον σε «δημοκρατικά» χέρια που ίσως ποτέ δεν πόνεσαν τον τόπο.

Με λίγα λόγια, οι οδηγίες προς τους αστυνομικούς από την πολιτική ηγεσία είναι να παρακολουθήσουν διακριτικά όσο γίνεται τους κακοποιούς που εισβάλλουν με το έτσι θέλω στην χώρα για να μην προκληθεί δυστύχημα.

Με λίγα λόγια και είναι βέβαιο ότι αυτό το γνωρίζουν οι εγκληματίες που αλλοιώνουν συνειδητά τον πληθυσμό της Χώρας  σπέρνοντας πολλές; Φορές τον φόβο και τον τρόμο στους γηγενής.

Αλήθεια σε ποια χώρα ο εγκληματίας παραβιάζει τα σύνορα και η αστυνομία θα πάρει εντολή να είναι «γλυκιά» μαζί τους για να μην προκύψουν θύματα την ώρα της καταδίωξης και το ερώτημα είναι για ποιο λόγο οι φορολογούμενοι πληρώνουν Στρατό, Αστυνομία, Συνοριοφυλακή Τροχαία και Εθνοφύλακες;

 

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (19/20-9-2021), στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, πλησίον του οικισμού Αιγείρου Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 16-9-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. 

Στη δεύτερη περίπτωση,  το πρωί της Κυριακής, στην παρέβρια περιοχή Κισσαρίου Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με δύο (2) πλαστικές βάρκες, τέσσερις (4) συνολικά μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους διακινητές αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Στη τρίτη περίπτωση,  το πρωί της Δευτέρας, στο ύψος του οικισμού Δοκού Ροδόπης αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς.

Τελικά ο οδηγός – διακινητής ακινητοποίησε το όχημα στο ύψος του οικισμού Στυλαρίου και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει και συνελήφθη, καθόσον διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα με το παραπάνω όχημα στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) πλαστικές βάρκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.