Ένα και ένα κάνουν δυο: Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Άντε σιγά σιγά να μαζεύονται οι κυνηγοί να βγάλουν τις άδειες τους και να ξεσκάσουν λίγο φεύγοντας από την πόλη μπας και πάρει η ύπαιθρος ζωή γιατί εκτός από λαθρομετανάστες και πυρομανείς τίποτε άλλο δεν κυκλοφορεί στα βουνά της Ελλάδας.

***

Τώρα όσο για τα απανωτά χτυπήματα της Μοίρας στην Ξάνθη καλό είναι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου να αυξήσει τις δεήσεις του προς τον Ύψιστο να μην «δώσουμε» άλλον Ξανθιώτη

***

Είναι συγκινητικό που οι νέοι άνθρωποι, όπως μας είπε ο τοπικός σύμβουλος των Μαγγάνων Β. Πουρναράκης  οργανώνονται για να βρούνε τον αγνοούμενο κ. Γιώργο.

Πάντως μέχρι σήμερα δεν μάθαμε αν βρέθηκε ο αγαπητός και ήσυχος Γιώργος από τα Μάγγανα.

Όπως μάθαμε από χθες υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στο χωριό για να βρεθεί.

Μακάρι.

***

Να συγχαρούμε τον μουφτή της Ξάνθης που απλώνει χείρα βοηθείας προς τους πυρόπληκτους.

Μακάρι και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει η επόμενη ημέρα.

***

Όσο για τις ορδές των λαθρομεταναστών που κάνουν περίπατο στον Έβρο ή ο Μυταράκης χρειάζεται οφθαλμίατρο που βλέπει μείωση των ροών ή … χρειάζεται άλλη πατρίδα για να υπουργέψει.

***

Αυτό πάλι σε ποιόν να το πεις και δεν θα δακρύσει.

Δηλαδή για να περιθάλψουν οι  κοινωνικές δομές τους πυρόπληκτους, πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο;

Αν είναι αλήθεια κύριε Μητσοτάκη τότε δεν ζούμε στην Ελλάδα, την μάνα της δημοκρατίας, αλλά στην Ουγκάντα όπου ο ένας έτρωγε τον άλλον στην κυριολεξία.

ΝΤΡΟΠΗ

***

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι απατεώνες στην Θράκη οι οποίοι λέει σε παίρνουν στο τηλέφωνο και αν μάλιστα είσαι υπερήλικας ακόμη πιο καλά και σου λέει τράκαρε το παιδί σου ή το εγγόνι σου, σού ρίχνουν και μια σπαρακτική κραυγή πόνου και αγωνίας, έτυχε σε εμάς προσωπικά και μετά σου ζητάνε λεφτά για να κάνουν καλά το παιδί σου.

Και ένα περίεργο πράγμα. Εδώ ο κόσμος έφτασε στο φεγγάρι και η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν μπορεί να εντοπίσει ένα τηλεφώνημα απάτης και αυτό το λέμε γιατί η εταιρεία απατεώνων έχει έδρα την Βουλγαρία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και σεσημασμένους συνεργάτες στην Δράμα και στον Έβρο.

Εκτός πια αν ο υπερκοριός της ΕΥΠ είναι μόνο για να παρακολουθά αυτούς που δεν έκαναν το εμβόλιο.