Περιφερειακή οδός της Ξάνθης και οι Κυκλικοί Κόμβοι, στο στόχαστρο του Δ. Γαλανόπουλου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΑΛΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Ξανθιώτες οδηγούς που κατευθύνονταν στην πόλη ερχόμενοι από Καβάλα αφού πλέον ξεκίνησαν τα έργα στον πιο επιβαρυμένο περιφερειακό δρόμο του νομού Ξάνθης.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών Δ. Γαλανόπουλος, το έργο αποκατάστασης του οδοστρώματος θα γίνει τμηματικά ξεκινώντας από τους Τοξότες έως και τον Ν. Ζυγό και έχει ξεκινήσει με προτεραιότητα τον κόμβο εισόδου στην πόλη.

Το έργο προβλέπει ασφαλτόστρωση, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας και την απαραίτητη διαγράμμιση.

Είναι ένα έργο όπως σημείωσε, πού σύμφωνα με την μελέτη έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο  και κρίθηκε απαραίτητο να γίνει πιο ασφαλές.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη το έργο θα αποπερατωθεί σε δύο χρόνια.

Κυκλικοί κόμβοι

Θέσαμε το θέμα των κυκλικών κόμβων και ιδιαίτερα στους δρόμους που καταλήγουν στις παραλίες της Ξάνθης όπου τα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια είναι τακτικά και η απάντηση που πήραμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Δ. Γαλανόπουλο δίνει την ελπίδα ότι πολλά ατυχήματα που συμβαίνουν σε ολόκληρη την επικράτεια του νομού θα ελαχιστοποιηθούν.

Ποιο συγκεκριμένα ο Δ. Γαλανόπουλος ανέφερε ότι η μελέτη που βρίσκεται στα τελειώματά της και την εκπονεί το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, αφορά ολόκληρο τον νομό και πλέον η αντιπεριφέρεια θα ακολουθήσει και θα βρει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση της τελικής πρότασης: «Με λίγα λόγια αν η μελέτη του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας μας πει ότι αν στις επίμαχες διασταυρώσεις απαιτηθούν κόμβοι ή φανάρια σήμανσης εμείς θα ακολουθήσουμε την πρόταση του. Πρέπει δε να σημειώσω ότι η μελέτη είναι στα τελειώματά της και είναι θέμα χρόνου να μας παραδοθεί. Επίσης, πρέπει να σημειώσω ότι το θέμα της χρηματοδότησης έχει συζητηθεί με τον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο και είναι θετικός στο συγκεκριμένο θέμα».

Α.Π.