Πάνες αγκαλιάς – Ένα πολυχρηστικό και πρακτικό δώρο για τα νεογέννητα μωρά

Η αγορά παιδικών δώρων μπορεί πολύ εύκολα να γίνει μια αγχωτική διαδικασία. Πως θα βρείτε το σωστό δώρο; Οι πάνες αγκαλιάς https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/cotton-muslin/  αποτελούν μια πολύ πρακτική λύση δώρου για τους νέους γονείς. Πρέπει ωστόσο να σκεφτείτε την ασφάλεια, την υφή, τα υφάσματα, το βάρος, τα μεγέθη και πολλά άλλα.

Υφάσματα
Οι πάνες αγκαλιάς για μωρά πρέπει να είναι κατασκευασμένες από τα πιο μαλακά υλικά για την προστασία του ευαίσθητου δέρματος του μωρού, κατά προτίμηση από βαμβάκι ή οργανικό βαμβάκι που είναι ανθεκτικό και πλένεται εύκολα. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιήσουν στα μωρά τους ένα είδος κουβέρτας με πόδια, ώστε να είναι το μωρό ζεστό. Ωστόσο αυτή η επιλογή δεν είναι βολική για όλους καθώς σε μια αλλαγή πάνας η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα, ενώ η κουβέρτα πλένεται πιο δύσκολα από τις πάνες αγκαλιάς. Είναι καλό να έχετε αρκετές πάνες αγκαλιάς ώστε να τις συναλλάσετε πιο εύκολα.

Οι βαμβακερές πάνες αγκαλιάς αφθονούν σε χρώματα και μοτίβα που ταιριάζουν με την διακόσμηση του βρεφικού δωματίου. Για ελαφρώς μεγαλύτερα μωρά, μπορείτε να επιλέξετε ελαφρώς βαρύτερες κουβέρτες. Οι πάνες αγκαλιάς από Fleece είναι επίσης ιδανικές, επειδή είναι ελαφριές και επιτρέπουν την εξάτμιση της υγρασίας μέσω του υφάσματος, διατηρώντας το μωρό στεγνό και ζεστό.

Το Flanel είναι επίσης ένα συχνά χρησιμοποιούμενο ύφασμα. Πρόκειται για ένα ύφασμα που αποτελεί μείγμα από βαμβάκι και μετάξι, τα περισσότερα από τα οποία συνήθως έχουν περισσότερο βαμβάκι από μετάξι.
Όποια και αν είναι η επιλογή σας, προσπαθήστε να επιλέξετε ένα υποαλλεργικό προϊόν για να μειώσετε τον κίνδυνο κακής αντίδρασης από το ύφασμα και να βεβαιωθείτε ότι το πλένετε καλά πριν από τη χρήση για να εξαλείψετε τυχόν υπολείμματα χημικών ουσιών από τη διαδικασία κατασκευής. Επίσης, θέλετε η κουβέρτα να αναπνέει. Οι παραδοσιακές κουβέρτες, που δεν έχουν σχεδιαστεί για το τύλιγμα μωρών, μπορεί να υπερθερμανθούν γρήγορα.

Διαστάσεις
Όταν ψωνίζετε πάνες αγκαλιάς ή κουβέρτες για ένα μωρό, προσέχετε πάντα το μέγεθος. Συνήθως, οι κουβέρτες κούνιας είναι περίπου 75 * 110 γεγονός που σας επιτρέπει να τυλίξετε εντελώς το μωρό. Επίσης, οι τυπικές βαμβακερές κουβέρτες είναι ελαφριές. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πάνες αγκαλιάς ως κάλυμμα κατά τη διάρκεια του θηλασμού ή ως χαλάκι για να ακουμπάτε το μωρό σε μια επιφάνεια. Είναι επίσης βολικό να διατηρείτε μερικές μικρές πάνες αγκαλιάς στην τσάντα της πάνας, στο καρότσι ή στο αυτοκίνητό σας για έκτακτες ανάγκες. Αυτά τα εύχρηστα δώρα διατίθενται σε πολλά σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Επιλέξτε συνεπώς με γνώμονα την άνεση και την ασφάλεια αλλά δώστε προσοχή στο να είναι και εύκαμπτες ώστε να τυλίγονται εύκολα στο μωρό.