ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Σπείρα απήγαγε αλλοδαπούς για … 400 ευρώ;

 

ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Αυτή είναι άραγε η εικόνα που παρουσιάζεται;

Με λίγα λόγια σπείρα παρέλαβε λαθρομετανάστες στα Ελληνοτουρκικά σύνορα για να τους μεταφέρει εκεί που συμφωνήθηκε και τους … απήγαγαν;

Όμως η ιστορία είναι γνωστή και σίγουρα δεν είχε η σπείρα καμία διάθεση να … απαγάγει τους λαθρομετανάστες.

Συνήθως καταλήγει έτσι η ιστορία όταν οι λαθρομετανάστες δεν πληρώνουν τα … «κόμιστρα» και για αυτό προφανώς τους κρατούσαν σε αγροτική περιοχή της Κομοτηνής και σαφέστατα παρά την θέληση τους.

Όμως στην προκειμένη περίπτωση, αν διαβαστεί σωστά το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύει την σπείρα και αφήνει στο απυρόβλητο τους λαθρομετανάστες οι οποίοι στην τελική με την παράνομη είσοδο τους στην χώρα, τελούν Εθνικό κακούργημα.

Αλήθεια πότε επιτέλους οι πολιτεία θα αντιμετωπίσει τους λαθρομετανάστες ως παραβάτες της Εθνικής μας κυριαρχίας;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

 

Απελευθερώθηκαν από οικία σε οικισμό της Κομοτηνής 7 αλλοδαποί που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τρία μέλη συμμορίας, από τα οποία το ένα συνελήφθη  

Οι δράστες κρατούσαν τους αλλοδαπούς απαιτώντας χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους

Την απελευθέρωση επτά (7) αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη συμμορίας σε οικία σε οικισμό της Κομοτηνής πέτυχαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (30-7-2021) το μεσημέρι 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αρπαγής, της εκβίασης και για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στην συγκεκριμένη υπόθεση ακόμη τριών ατόμων – μελών της σπείρας, ενός 22χρονου ημεδαπού, μιας 24χρονης ημεδαπής και ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στην σχηματισθείσα δικογραφία.

Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οικία του συλληφθέντα επτά (7) αλλοδαπούς, τους οποίους κρατούσαν χωρίς τη θέληση τους τα μέλη της σπείρας, απαιτώντας να καταβάλουν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους ελευθερώσουν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και ακολούθως ο άγνωστος δράστης τους οδήγησε πεζούς σε προκαθορισμένο σημείο σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης. Στη συνέχεια, την 29-7-2021, μαζί με τον 32χρονο και τον 22χρονο τους μετέφεραν με δύο οχήματα στην παραπάνω οικία, όπου τους κρατούσαν παράνομα με τη χρήση βίας και με απειλές, προκειμένου να αποκομίσουν χρηματικά ποσά.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι κατά το χρόνο της παράνομης κράτησης των αλλοδαπών, συγγενικά τους πρόσωπα μετέφεραν σε λογαριασμό της 24χρονης το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.