Σε Chicago μετατράπηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η περιοχή της Ανθήλης. Τα τηλέφωνα στην αστυνομία έπεφταν βροχή μιας και από τον καταυλισμό των Ρομά ακούγονταν πιστολιές που όπως ανάφερουν οι αρχικές πληροφορίες, προέρχονταν από δύο οικογένειες Ρομά που τσακώνονταν μεταξύ τους δημιουργούντας όλον αυτό το σαματά γιατί δεν προχώρησε η συμφωνία που είχαν για γάμο μεταξύ μελών τους.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε η ελληνική αστυνομία προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα μιας και οι κάτοικοι του χωριού είχαν πανικοβληθεί από τους συνεχόμενους πυροβολισμούς που έπεφταν για πάνω από μισή ώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο οικογένειες τσακώθηκαν και έφτασαν στα άκρα διότι υπήρχε προξενιό στα “σκαριά” το οποίο δεν προχώρησε και αφού πιάστηκαν στα χέρια και έπεσε ξύλο στη συνέχεια πήραν τα όπλα για να λύσουν τις διαφορές τους. Κατά τις ίδιες πηγές ένα άτομο τραυματίστηκε από σκαγιά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ δύο ακόμη Ρομά τραυματίστηκαν πιο ελαφριά από την αντιπαράθεση για την οποία 8 άτομα προσήχθησαν στο τμήμα .