Ο 29ος ήταν και ο πιο πικρός αγώνας του ΑΟΞ στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Μετά από 4,5 μήνες “τελικών” στο Αγρίνιο την Κυριακή ο επίλογος ήταν “πικρός”. Όλη η προσπάθεια που είχε μπει σε ράγες στους μήνες του Τεννέ, δεν είχε ουσιαστικό αντίκτυπο γιατί 7 λεπτά πριν το τέλος, ένα χέρι στην περιοχή έκρινε τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βέργου κράτησε τον Παναιτωλικό στην Super League 1 και ο ΑΟΞ επιβάλλεται να σηκώσει από τώρα, μανίκια για την επόμενη μέρα.

Στο αγωνιστικό μέρος, πολλές μονομαχίες, αρκετή ένταση, κινήσεις τακτικής και λίγες καλές στιγμές, διατάραξαν το 0-0 στο α’ ημίχρονο στο Αγρίνιο. Η Ξάνθη δέχθηκε πίεση στο δεύτερο μισό του διαστήματος αυτού και κράτησε σχετικά εύκολα ανέπαφη την εστία της. Είχε εστιάσει στην σωστή αμυντική λειτουργία και βάσει αποτελέσματος δικαιώθηκε, αφού τα ανεβάσματα του Παναιτωλικού “αναχαιτίζονταν” από τους Ξανθιώτες.

Στο 10′ το δυνατό μακρινό σουτ του Έμπερτ πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι και στο 20′ το σουτ του Μεντόσα απέκρουσε ο Ίτσο απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Στο 33′ ο Μεντόσα εκτέλεσε φάουλ που δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του ΑΟ Ξάνθη και στο 40′ ο Ίτσο μπλόκαρε εύκολα τη σέντρα σουτ του Ντουάρτε.

Η επανάληψη κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο στο ξεκίνημά της και χωρίς αλλαγές από τους προπονητές. Ο Δέλλας στο 58′ πέρασε τον Ματσόλα αντί του Ταχάρ κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του με τον Μπάμπη Τεννέ να περνά στο 64′ τους Τάτο και Θυμιάνη αντικαθιστώντας Μικελτάτζε και Τ. Παπάζογλου με τον δεύτερο να παίζει με “δεμένο” το κεφάλι από το α’ μέρος.

Όμως στο 83′ έγινε η φάση που έκρινε μια ολόκληρη χρονιά. Η μπάλα μετά την προσπάθεια για διώξιμο από τον Τζούρμαν, βρήκε στο χέρι του Παπάζογλου με τον Ευαγγέλου να δίνει το πέναλτι. Η εκτέλεση του Βέργου στο 83′ ήταν εύστοχη κάνοντας το 1-0.

Ο ΑΟΞ έπρεπε να τρέξει στη συνέχεια και το ματς έγινε “ροντέο”. Στο 89′ το γυριστό του Θυμιάνη απέκρουσε ο Κνετ! Στο 86′ ο Ίτσο απέκρουσε το σουτ του Ματσόλα ενώ στο 89′ ο Κώστας Θυμιάνης με γυριστό πλασέ απείλησε με τον Κνετ να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 92′ το φάουλ του Έμπερτ πέρασε λίγο άουτ και στο 93′ το σουτ του Αριγίμπι απέκρουσε ο Ίτσο. Στις καθυστερήσεις ο Θυμιάνης πήρε την κεφαλιά στο φάουλ του Έμπερτ αλλά δεν βρήκε στόχο. Ένα αποτέλεσμα άδικο για τους κόπους της χρονιάς του ΑΟΞ, αφού από ένα πέναλτι προς το τέλος κρίθηκαν τα πάντα και μείναμε με τα “αν”.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών), με α’ βοηθό τον Ιορδάνη Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών), β’ βοηθό τον Ιορδάνη Δημητριάδη (ΕΠΣ Καστοριάς), διαιτητή VAR τον Μανώλη Σκουλά (ΕΠΣ Θεσσαλίας), διαιτητή AVAR τον Δημήτρη Σαμοΐλη (ΕΠΣ Αθηνών) και 4ο διαιτητή τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο (ΕΠΣ Αρκαδίας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλος (77′ Αριγίμπι), Μαλής, Περέιρα (77′ Μάζουρεκ), Εντινγκά, Ταχάρ (57′ Ματσόλα), Ντίας, Μπαρμπόσα, Βέργος (87′ Βάντερσον), Μεντόσα.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (85′ Ντίνας), Παντελιάδης, Τζούρμαν, Βέρκερ, Παπάζογλου T. (64′ Θυμιάνης), Δημούτσος (83′ Τεσίγια), Έμπερτ, Μικελτάτζε (64′ Τάτος 78′ λ.τρ. Σχρόιεν), Σιατραβάνης, Παπάζογλου Θ.