Αστυνομική βία στην Ν. Σμύρνη τι κρύβει;

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ;

 

Στην Ν. Σμύρνη μπερδεύεται το παραμύθι γιατί από ότι φάνηκε στο διαδίκτυο,  οι αστυνομικοί πήγαν με την βία να επιβάλλουν τον νόμο για την «προστασία» των πολιτών από τον κωρονοιό και όχι απλά να εφαρμόσουν τον νόμο που λέει ότι όταν ο πολίτης είναι παραβάτης, το «όργανο» είναι υποχρεωμένο να κόψει το πρόστιμο και να συνεχίσει την δουλειά του.

Τώρα αν ο Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή μαζί με το πρόστιμο να πέφτει και ξύλο, εκεί τα πράγματα αλλάζουν για την δημοκρατία μας.

 

Η βία που άσκησαν οι αστυνομικοί στην Ν. Σμύρνη αν δεν έχει σχέση με τον «τσαμπουκά» και την «μαγκιά» των ίδιων των αστυνομικών, τότε τα πράγματα για την δημοκρατία είναι μαύρα και πολύ σκιερά.

Επειδή σύμφωνα με αυτά που λένε οι πολίτες της Ν. Σμύρνης που βίωσαν την βία των αστυνομικών, ακούστηκαν κουβέντες από τους ίδιους τους αστυνομικούς, του τύπου «σε γράφω γιατί έτσι γουστάρω», έχει να κάνει με μερικούς κακούς αστυνομικούς που όπως είπαν οι συνδικαλιστές τους, δεν έχουν θέση στο Σώμα.

Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Αν όμως η εντολή που πήραν από τον Χρυσοχοίδη έχει να κάνει με την τρομοκράτηση του πληθυσμού, τότε σίγουρα έχουμε κατάλυση της δημοκρατίας και την μετατροπή της σε μία ακραία μορφή εξουσίας.

Καταδικαστέο και πλέον έγκειται, βάση του Συντάγματος, η εφαρμογή του, στην κρίση των πολιτών για το πώς θα αντιδράσουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση.