‘Όχι στην κατάργηση των Κοινοτήτων και της ξεχωριστής κάλπης

 

Με επιστολή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κεχροκάμπου Αλέξανδρος Μουστακίδης εκφράζει την αντίθεσή του υπό συζήτηση νομοσχεδίου περί κατάργηση των τοπικών κοινοτήτων.

                                                                              ΠΡΟΣ

                                                                   ΚΕΔΕ ( Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας )

                                                                                     ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  1. κ. Μ. Βορίδης

               Υπουργό Εσωτερικών

  1.   κ. Σ. Πέτσας

        Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Όταν άκουσα τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ( Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ) , που έγινε μέσω διαδικτύου ημέρα 4 Φεβρουαρίου 2021 το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου ήταν ότι τα άτομα αυτά δεν μπορεί να έχουν θεσμικό ρόλο και να είναι τόσο μακριά από την κοινωνία και τους θεσμούς. Δεν μπορεί τα άτομα αυτά αβίαστα και με τόση ευκολία να καταδικάζουν το μέλλον του κάθε τόπου, το μέλλον του κάθε μικρού ή μεγάλου χωριού που αντιπροσωπεύεται από τον εκλεγμένο τοπικό πρόεδρο, της κοινότητας του κάθε τόπου.

Είναι μεγάλο ατόπημα όταν άτομα που εκπροσωπούν αυτό το μεγάλο θεσμό που λέγεται  ΚΕΔΕ να αγνοούν τους πολίτες της κάθε περιοχής που με την δική τους ψήφο βγάζουν άξιους αντιπροσώπους για να τους εκπροσωπούν. Χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς καμία ενημέρωση όπως όφειλαν να κάνουν με την κάθε τοπική κοινότητα , αποφασίζουν για εμάς χωρίς όμως εμάς. Προφανώς έχουν απώλεια μνήμης και θέλουν να ξεχνάνε ότι όλοι εμείς έχουμε εκλεγεί με την ψήφο των πολιτών , και δεν είμαστε ημέτεροι κανενός.

Η εκλογή μας ήταν και είναι με τη Δημοκρατική Διαδικασία της κάλπης και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η ψήφος του κάθε πολίτη , που μας τίμησε με το να μας φέρει στη θέση που κατέχουμε . Ανήκουμε και εμείς οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων στην Οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα ήταν το πρέπον και σίγουρα σωστό να ζητήσουν και την δική μας γνώμη. Πρέπει να μας ακούσετε γιατί θέλουμε να είμαστε ενεργοί και όχι απαθείς , και σίγουρα όχι άτομα που να είμαστε μόνο για να κάνουμε Γνήσια Υπογραφών    γιατί δυστυχώς αυτή είναι η δουλειά που κάνουμε σύμφωνα με τη Βούλα του Νόμου.

Πρέπει  το Υπουργείο και ο Νομοθέτης να μας δώσουν κίνητρα ώστε να είμαστε ενεργοί στο να κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών πολύ καλύτερη , πάντα σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και τους αρμόδιους φορείς της. Η ανεξάρτητη κάλπη πρέπει να υπάρχει γιατί ανοίγουμε το δρόμο στους νέους να έχουν συμμετοχή στα κοινά της κάθε περιοχής. Η ελπίδα και το μέλλον της κάθε κοινωνίας είναι τα νέα παιδιά  και  πρέπει να τα αγκαλιάσουμε όλα αυτά τα νέα παιδιά και όχι να τα έχουμε σε απόσταση από τα κοινά της περιοχής τους.

Όλα αυτά τα παραπάνω πρέπει το Υπουργείο να τα δει με πολύ σοβαρότητα και να κάνει το σωστό απέναντι στο θεσμό των Τοπικών Κοινοτήτων. Ο Υπουργός Εσωτερικών θα σκύψει με σεβασμό στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ΚΕΔΕ και θα κάνει το σωστό απέναντι στους πολίτες και απέναντι στο θεσμό της κάθε Τοπικής Κοινότητας.