Συμβουλές καθαρισμού επίπλων για έπιπλα λαμπερά για μια ζωή.

Η συντήρηση των επίπλων δεν είναι απλή δουλειά. Θέλει γνώσεις, αγάπη και προσπάθεια. Στα έπιπλα Βόλος factory shop μας έδωσαν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το πως θα διατηρήσουμε τα έπιπλα του σπιτιού μας λαμπερά και όμορφα για πολλά χρόνια. Ακολουθήστε βήμα βήμα τις συμβουλές των ειδικών  και δείτε τα έπιπλά σας να λάμπουν για χρόνια.

Καθαρισμός και φροντίδα των ξύλινων επίπλων.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Διατηρήστε τα ξύλινα έπιπλα σας καθαρά και χωρίς σκόνη με τακτικό ξεσκόνισμα. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι ή ένα μαλακό ξεσκονόπανο για αποτελεσματική παγίδευση και αφαίρεση της σκόνης και των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Για να αποφύγετε το κλασσικό πρόβλημα της σκόνης που πετά σε όλο το σαλόνι σας, βρέξτε ελαφρά το πανί σας πριν σκουπίσετε τα ξύλινα έπιπλά σας και σκουπίστε απλά τα έπιπλά σας.

Πολλοί κατασκευαστές, όπως τα έπιπλα Βόλος Factory Shop, παρέχουν έναν πλήρη οδηγό καθαρισμού με βάση το φινίρισμα του κάθε επίπλου. Κατά γενικό κανόνα όμως, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με απαλά, ήπια καθαριστικά, χρησιμοποιώντας ισχυρότερες λύσεις μόνο όταν είναι απαραίτητο. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά για όλες τις χρήσεις για τον καθαρισμό των ξύλινων επίπλων – οι χημικές αλληλεπιδράσεις μπορούν να καταστρέψουν μόνιμα το φινίρισμα. Προσέξτε πολύ τα εμπορικά καθαριστικά για έπιπλα από ξύλο, γιατί μπορεί να προκαλέσουν κολλώδη συσσώρευση στην επιφάνεια και τελικά να φθείρουν το φινίρισμα του επίπλου σας.

Πριν καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλα σας, δοκιμάστε πάντα λύσεις σε μια μικρή ξύλινη περιοχή, όπως το εσωτερικό ενός ποδιού. Για την απομάκρυνση ενός έντονου λεκέ, ένα απαλό διάλυμα απορρυπαντικού πιάτων αραιωμένο με νερό καταπολεμά τους λεκέδες των τροφίμων, τα σημάδια νερού, τα κολλώδη σημεία και πολλά άλλα. Με ένα σχεδόν υγρό σφουγγάρι ή ένα μαλακό πανί, σκουπίστε απαλά ολόκληρο το έπιπλο, ξεπλένοντας συχνά το σφουγγάρι και στύβοντάς το καλά. Στεγνώστε αμέσως την επιφάνεια με ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα βερνίκι επίπλων, επιλέξτε μια φόρμουλα χωρίς σιλικόνη και καθαρίστε καλά τα έπιπλά σας. Πριν ξεκινήσετε να γυαλίζετε, δοκιμάστε μια μικρή περιοχή. Μην ψεκάζετε ποτέ βερνίκι απευθείας σε επιφάνειες ξύλου. Αντ ‘αυτού, ψεκάστε το βερνίκι σε ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι και σκουπίστε απαλά ολόκληρο το έπιπλο προς τη μία κατεύθυνση, με ομαλές κινήσεις.

Φροντίδα για γρατζουνιές και γρατζουνιές.

Αντιμετωπίστε τις ελαφριές γρατζουνιές με έναν ειδικό μαρκαδόρο λούστρου ή με πάστα από κερί. Ανάλογα με το χρώμα των επίπλων σας, επιλέξτε ένα ελαφρύ ή σκούρο χρώμα κερί που ταιριάζει με το χρώμα του επίπλου σας. Απλώστε καλά και απαλά το κερί στην κατεστραμμένη περιοχή κάνοντας κυκλικές κινήσεις, και σκουπίστε τυχόν περίσσευμα του κεριού με ένα καθαρό πανί.

Έξυπνα tips για προστασία ξύλινων επίπλων.

Για να διατηρήσετε τα ξύλινα έπιπλα σας σε άριστη κατάσταση, χρησιμοποιείτε πάντα σουβέρ κάτω από ποτά (τόσο κρύα όσο και ζεστά), σκουπίστε αμέσως τυχόν υγρά ή σημάδια λεκέ και μην τοποθετείτε ποτέ ζεστούς δίσκους ή πιατέλες απευθείας στο ξύλο.

Κρατήστε τα ξύλινα έπιπλα σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε το ξεθώριασμα και μακριά από αεραγωγούς, τζάκι και μονάδες κλιματισμού. Οι ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να επηρεάσουν όλα τα ξύλινα έπιπλα.