ΚΚΕ- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ- Η μειοψηφία απαιτεί από την πλειοψηφία να κάνει τα κομματικά χατίρια του με βάση τον ξύλινο λόγο.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

 

Ορθώς  το προεδρείο του Εργατικού κέντρου δεν υπέκυψε στις πιέσεις και τις απαιτήσεις των μελών του ΔΣ που πρόκεινται στο ΚΚΕ στην πρόταση για  πανξανθιώτικη απεργία στις 26 Νοεμβρίου.

Ορθώς δεν έγινε δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ που όπως δείχνουν τα πράγματα το δημοκρατικό δικαίωμα της πλειοψηφίας να αποφασίζει επί των προτάσεων των μελών είναι κάτι άγνωστο για τα κατά τα άλλα «δημοκράτες» κομουνιστές. Προφανώς οι λέξεις χάνουν το νόημα τους όταν χρησιμοποιούνται από την αριστερά.

Προφανώς οι κομουνιστές νομίζουν ότι το κράτος είναι μία αγελάδα που μπορούν όλοι να την αρμέγουν.

Με καταγγελτική ανακοίνωση το ΚΚΕ βάλλει κατά του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Ένα προεδρείου που πρώτο βάζει τα στήθη του μπροστά σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σαφώς και οι απαγορεύσεις είναι νόμοι της πολιτείας τους οποίους όλοι οι φορείς είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν και όταν κάποιον τον αποκαλείς προβοκάτορα χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τις συνθήκες, προφανώς η έννοια δημοκρατία δεν σε αγγίζει.

 

Καταγγέλλουμε την στάση της πλειοψηφίας και ιδιαίτερα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, που ενώ η ΕΣΑΚ (παράταξη που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ. στο ΕΚΞ) έθεσε ζήτημα από τις 9 Νοεμβρίου άμεσης συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΚΞ για την απόφαση Πανξαθιωτικής Πανεργατικής απεργίας για τις 26 Νοέμβρη, ενάντια στα νέο νόμο έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, που καταργεί ουσιαστικά το οχτάωρο, χτυπά συνδικαλιστικά κι εργατικά δικαιώματα, οι κύριοι αυτοί φέρνουν το θέμα για συζήτηση στις 6 το απόγευμα της 25ης Νοέμβρη σε δια περιφοράς μάλιστα συνεδρίαση.

Η κίνηση αυτή είναι καθαρά προσχηματική, προβοκατόρικη, ώστε να φέρουν στα σωματεία του Νομού προ τετελεσμένων, όταν μάλιστα καλείται το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του Ν. Ξάνθης μέσα σε 6 ώρες (αν παρθεί θετική απόφαση) να αποφασίσει, να ενημερώσει, να οργανώσει, την απεργία για τις 26 Νοέμβρη. Οι δικαιολογίες του προέδρου, ότι υπήρχε η απαγόρευση από την κυβέρνηση για την συνάθροιση πέρα των 4 ατόμων (που ίσχυε για τις ημέρες του εορτασμού του Πολυτεχνείου και όχι συνολικά), ότι δεν γνώριζε πως πραγματοποιείται η τηλεδιάσκεψη, ακόμη και μέσω ενός κινητού, είναι φτηνές, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθεί αυτή την πρακτική να φέρνει φλέγοντα θέματα αποφάσεων απεργιών και κινητοποιήσεων, την τελευταία στιγμή, που χάνουν κάθε ουσία και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Την ίδια ώρα που δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού μας να σηκώσουμε το βάρος της απάντησης σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Κανείς να μη μείνει έξω από αυτόν τον αγώνα. Τα συνδικάτα να βγούμε μπροστά.

Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, να μην αφήσουμε να περάσει στην εργατική τάξη ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά. Το μήνυμα της Απεργίας να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Να οργανώσουμε αποφασιστικά την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη. Με κάθε τρόπο, με στάσεις εργασίας, με συμβολικές κινητοποιήσεις να εκφραστεί η αντίθεση των σωματείων και των εργαζομένων στην πολιτική της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε:

♣ Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Ν. Ξάνθης. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, για φάρμακο – κοινωνικό αγαθό. Μαζικά, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ.

♣ Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες

♣ Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.

♣ Έκτακτο Επίδομα  ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

♣ Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.

♣ Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.

♣ Να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.

♣ Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμία διακοπή σύνδεσης

♣ Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.