Προβολή της Ξάνθης στην Ιταλία;

Ευτυχώς που οι «κολλητοί» εκδότες, δεν εκδίδουν τουριστικά περιοδικά γιατί διαφορετικά θα έπαιρναν την προβολή του δήμου Ξάνθης με απευθείας ανάθεση όπως είναι το «χόμπι» της δημοτικής αρχής. Όπως και να έχει όμως το θέμα και σύμφωνα με τον δήμο Ξάνθης, ανατέθηκε σε μεγάλο περιοδικό η προβολή της Ξάνθης και από ότι καταλάβαμε, πληρώνει η ΑΜΘ στα πλαίσια της τουριστικής προβολής. Εκτός πια αν δεν καταλάβαμε καλά και για μία ακόμη φορά η απευθείας ανάθεση έχει τον πρώτο λόγο. Επιτέλους μάθαμε ότι το γραφείο τουρισμού της Ξάνθης κάνει δημόσιες σχέσεις. Κάτι είναι και αυτό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης, την πόλη της Ξάνθης επισκέφθηκε το ιταλικό τουριστικό περιοδικό Dove, στα πλαίσια 10σέλιδου αφιερώματος για την περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Την ομάδα του περιοδικού φιλοξένησε και ξενάγησε ο Δήμος Ξάνθης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να περιηγηθούν στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και να δοκιμάσουν γεύσεις της περιοχής, μένοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την επιθυμία να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στον πολύ ενδιαφέροντα, όπως τον αποκάλεσαν, τόπο μας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεννόησης του Γραφείου του ΕΟΤ στο Μιλάνο, με το Γραφείο Τουρισμού της Αντιπεριφέρειας Έβρου και του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης, αποσκοπώντας στην προβολή του εναλλακτικού τουρισμού της χώρας μας.