Κάτι περίεργο συμβαίνει με τους φίλους και υποστηριχτές  δημοσιογράφους της δημοτικής αρχής

Όλος τυχαίος πληροφορηθήκαμε  σήμερα, ότι παρόλο που απαγορεύεται η είσοδος στους δημοσιογράφους κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δήθεν λόγω covid-19,  μάθαμε ότι στην συνεδρίαση της Τρίτης ήταν παρόντες  δύο εκπρόσωποι ενημερωτικών σάιτ της Ξάνθης (πολύ φιλικά κείμενοι στον δήμαρχο και τον κ. Φανουράκη).

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπούτο και ρωτήσαμε πώς γίνεται να απαγορεύεται η είσοδος στους δημοσιογράφους και να υπάρχουν δύο μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης στην συνεδρίαση.

Η απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου μας εξέπληξε διότι ως γνωστόν το δημοτικό ραδιόφωνο μεταδίδει ζωντανά την συνεδρίαση.

Ο κ. Μπούτος μας ενημέρωσε ότι οι εν λόγω δημοσιογράφοι, έχουν πρόσβαση στο δημοτικό συμβούλιο διότι ανεβάζουν στο YOU TUBE την συνεδρίαση και για περισσότερες πληροφορίες  μας παρέπεμψε στον αντί του δημάρχου, αντιδήμαρχο κ. Φανουράκη αλλά,  δεν απάντησε στην κλήση μας.

Ερευνώντας την υπόθεση, πληροφορηθήκαμε ότι οι εν λόγω δημοσιογράφοι με απευθείας ανάθεση αρκετών χιλιάδων ευρώ, ανέλαβαν, λέει, να ανεβάσουν την συνεδρίαση στο ίντερνετ.

Καλούμε τον δήμαρχο Ξάνθης και τον Αντιδήμαρχο Μ. Φανουράκη να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα.

Κύριε Δήμαρχε και κύριε Φανουράκη πώς και με ποιόν τρόπο βρέθηκαν και με ποια ιδιότητα οι δύο δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι ιστοσελίδων στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφού ως γνωστόν απαγορεύεται η είσοδος στους δημοσιογράφους λόγω covid-19;

Πόσο αναγκαίο ήταν να δοθούν χρήματα των δημοτών σε εξωτερικούς συνεργάτες αφού η συνεδρίαση μεταδίδεται ζωντανά από το δημοτικό ραδιόφωνο;

Δεύτερον, ευ σταθούν οι πληροφορίες ότι το «έργο» τους δόθηκε με απευθείας ανάθεση;

Αν ναι γιατί δεν ζητήθηκε προσφορά και από τις υπόλοιπες ιστοσελίδες της Ξάνθης;

Ποιο είναι το κόστος και για πόσο καιρό και για πόσες συνεδριάσεις ο Ξανθιώτικος Λαός θα πληρώνει για να ανεβάζουν κάποιοι τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο you tube; Πόσο δύσκολο ήταν να το αναλάβει αυτό το δημοτικό ραδιόφωνο;

Τρίτον γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Φανουράκης ότι η μεγάλη εύνοια σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης με τα χρήματα των συνδημοτών αγγίζει τα όρια της νομιμότητας;

Τέλος η XANTHI TIMES επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος της ως προς την κατανομή των δημοτικών κονδυλίων αναφορικά με τα μέσα τοπικής ενημέρωσης.

Να είναι βέβαιη η διοίκηση του δήμου Ξάνθης ότι η XANTHI TIMES αυτό που δικαιούται να πάρει θα το πάρει με την νόμιμη και την προβλεπόμενη από την νομοθεσία οδό.