Γράφει η Μαρίνα Παυλίδου υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ στην Ξάνθη

Στον απόηχο της πρώτης επίσκεψης της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η τοπική κοινωνία της Ξάνθης θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και μέσα από ουσιώδεις προτάσεις να αξιοποιήσει ως εργαλείο τη σύσταση αυτής της Επιτροπής.

Η κ. Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα) ως Πρόεδρος της Επιτροπής είναι από τις πλέον κατάλληλες επιλογές για να διαχειριστεί και να προωθήσει τα θέματα της Θράκης, έχοντας διατελέσει ήδη Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Εξωτερικών, Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Επί μακρόν, η οικογένεια Μητσοτάκη έχει αποδείξει την ευαισθησία της στα θέματα που απασχολούν την ακριτική περιοχή της Θράκης και ειδικότερα, της Περιφερειακής Ενότητας μας, της Ξάνθης, η οποία παραμένει αδύναμη, παρά τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα που διαθέτει σε γεωπολιτικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, παρά την παρελθούσα προσπάθεια στιβαρών πολιτικών προσωπικοτήτων της περιοχής.

Στην πρώτη επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής, έγιναν οι επισημάνσεις ως προς το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχει ουσιώδης συνέργεια μεταξύ των φορέων και των ΟΤΑ Α και Β Βαθμού, όπως και όλων των πολιτικών εμπλεκομένων, αλλά ακόμη και των απλών πολιτών, μέσω των προτάσεων τους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό. Έτσι, συζητήθηκαν πολλά θέματα που άπτονται πολλών τομέων. Σε αυτό το σημείο, να επισημανθεί ότι η Επιτροπή δεν θα έχει μόνο οικονομικό αντικείμενο. Είναι μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από την πεπατημένη των «επαιτούμενων παροχών» και χρησιμοποιώντας την ως όχημα, να πάμε ένα βήμα παρακάτω, με προτάσεις και με όραμα για πραγματική ανάπτυξη, κι όχι απλά διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές.

Σίγουρα, θα υπάρξει αξιοποίηση ιδεών και προώθηση αυτών και εξεύρεση κονδυλίων προς πραγματοποίηση αυτών και σε αυτό έδωσε μεγάλη βάση η Πρόεδρος της Επιτροπής. Άκουσε προσεκτικά όλους τους φορείς με τους οποίους ήρθε σε επαφή και έδωσε άμεσα απαντήσεις ως προς τις ιδέες και τις προτάσεις, λόγω της έντονης ενασχόλησης, γνώσης και εμπειρίας που διαθέτει. Με αυτόν τον τρόπο, δρομολογήθηκε μία πρώτη κατάσταση, ώστε το πόρισμα της Επιτροπής να είναι σαφές, πλήρες και ουσιαστικό, ένα σχέδιο ανάπτυξης υλοποιήσιμο και ουσιώδες.

Είναι μία άριστη ευκαιρία να εκμεταλλευθούν οι νέοι άνθρωποι και να δώσουν το στίγμα τους, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα, και δίνοντας δυνατή φωνή στη Θράκη και η κ. Μπακογιάννη, όντας δίπλα στη νεολαία, τους δίνει την σκυτάλη. Αυτό αποτελεί και προσωπική μου εμπειρία μέσα από την  προσωπική επαφή που είχα με την κ. Μπακογιάννη.

Αυτά τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν σε μία πρώτη επαφή με τους φορείς, μέσα στα στενά πλαίσια που μπορούσε να γίνει λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών της Προέδρου της Επιτροπής με όλους τους αρμόδιους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, ενώ το πρόσημο δεν θα μπορούσε παρά να είναι μόνο θετικό, αναμένοντας τη συνέχεια στην προσπάθεια που καταβάλλεται.