Ο κωρονοϊός – πιθανών – να σκεπάζει τις προσπάθειες της Μέρκελ να δώσει το μισό Αιγαίο στους Τούρκους. Μετά με τι θα ασχολούνται τα πληρωμένα ΜΜΕ για να ξεχάσουμε το γεγονός;

 

Ίσως είναι αφελές το ερώτημα αλλά είναι ένα ερώτημα.

Εδώ και 6 μήνες που η Τουρκία του Ερντογάν το έβαλε αμέτι μωχαμέτι να πάρει το μισό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με την στήριξη της Γερμανίας και των Αμερικάνων, κυρίως της Γερμανίας, τα καλοπληρωμένα μεγάλά ΜΜΕ μας έχουν πρήξει στην κυριολεξία το συκώτι με τον κορωνοιό.

Σε κάθε περίπτωση με την πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων Πολιτών για τα θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοιό, αυτοί – οι Έλληνες πολίτες – ξεχνούν τον αιώνιο εχθρό και την Γερμανία που θέλουν για τα δικά τους συμφέροντα ο καθένας, να «κλαδέψουν» την Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες όπως είναι φυσικό είναι αγκιστρωμένοι στην πλύση εγκεφάλου και τον … φραπέ.

Η ερώτηση είναι απλή και ξεκάθαρη.

Αν η Γερμανία και η Αμερική – στρώνουν ήδη το τραπέζι του διαλόγου – πετύχουν τον σκοπό τους και η  «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν, γίνει πραγματικότητα.

Άραγε τότε τα μεγάλα και καλοπληρωμένα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κανάλια και εφημερίδες που θα στρέψουν την πλύση εγκεφάλου στους πολίτες για να ξεχάσουν ότι η Γερμανία και ο Ερντογάν  πέτυχαν τον σκοπό τους σε βάρος της Ελλάδος;

Είναι όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες περίεργοι να δουν πώς αυτά τα καλοπληρωμένα αστέρια της δημοσιογραφίας, θα μας πουν ότι η «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν έγινε για το … καλό μας.

Ήδη κάτι τέτοιο ψιθυρίζεται για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης για 70 χρόνια. Αυτοί είναι ψίθυροι προς το παρών.