Σύμφωνα με έρευνα της xanthines οι συμπολίτες μας στην Ξάνθη υποδέχθηκαν τις μάσκες “γίγας” με καυστικά σχόλια στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, Αναφέρει χαρακτηριστικά: Με καυστικά σχόλια για τις μάσκες που παρέλαβαν τα παιδιά τους με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για φέτος, κατέκλυσαν το διαδίκτυο γονείς στην Ξάνθη.

Ήδη από το Σάββατο, υπήρξαν αναφορές για τις μάσκες που παρέλαβαν οι εκπρόσωποι των σχολείων στην περιοχή, πως οι μάσκες είναι εξωφρενικά μεγάλες σε σχέση με τα παιδιά για τα οποία προορίζονται.

Οι καταγγελίες αυτές επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο το πρωί της Δευτέρας, κατά τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία, όταν και παρέλαβαν τις μάσκες οι μαθητές.

Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που αναρτούν γονείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι μάσκες είναι υπερβολικά μεγάλες για τα παιδικά πρόσωπα που προορίζονται. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις η μάσκα καλύπτει… ολόκληρο το πρόσωπο του παιδιού.

“Τα παιδιά μου είναι στο γυμνάσιο και τα δύο και με αυτές τις μάσκες καλύπτεται όλο το πρόσωπο τους!” αναφέρει γονέας από την Ξάνθη σε ανάρτησή του στο Facebook, ενώ μια μητέρα παραθέτει φωτογραφία με μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία και τις συγκρίνει με άλλες μάσκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Το σχόλιο είναι χαρακτηριστικό: “Από κάτω προς τα πάνω: μάσκα χειρουργική ενηλίκου, μάσκα που δόθηκε σε παιδί 3ης Δημοτικού, μάσκα που δόθηκε σε παιδί 1ης Γυμνασίου, μάσκα που δόθηκε σε μαθητές ΕΠΑΛ. Εσείς αν θέλετε πιστέψτε ότι λέει η ΕΡΤ και το ΣΚΑΙ”. 

Οργή γονέων και στην Ξάνθη για τις μάσκες “σακιά”

“Και εγώ έτσι την φόρεσα για να δω ότι δεν με γελούν τα μάτια μου. Μα αν είναι δυνατόν; Μπράβο μας βρε, δεν πρόκειται να αλλάξουμε προς το κάλο πότε!” σχολιάζει μια άλλη μητέρα που παραθέτει φωτογραφίες με τα παιδιά της να φορούν τις τεράστιες μάσκες αλλά και τον σύζυγό της να πράττει το ίδιο.

Οργή γονέων και στην Ξάνθη για τις μάσκες “σακιά”

 

Οργή γονέων και στην Ξάνθη για τις μάσκες “σακιά”

“Και όμως είναι δυνατόν! Νήπια κ προ-νήπια τέτοιες μάσκες, και εγώ ρωτάω μας έδωσαν μια μάσκα που δεν κάνει για παιδιά και πρέπει να έχουν καθημερινά 2 ή 3 μαζί τους. Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να φάνε. Μάσκες πως θα αγοράσουν; Γεια σου ρε Κούλη με τα ωραία σου” προσθέτει άλλη μητέρα.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων από μαθητές και καθηγητές αλλά και στους εξωτερικούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός ατόμων. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με τους δήμους, προχώρησε στη διανομή μασκών στα σχολεία της χώρας.