Πρόταση προς την διακομματική επιτροπή ανάπτυξης της Θράκης του Μπούκα Ηλία

Για μία ακόμη φορά ο Μπούκας Ηλίας πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου δείχνει την αγάπη για τον τόπο του και ζητά από τα μέλη της επιτροπής να στηρίξουν τις προτάσεις του μήπως και ο Ίασμος από ουραγός που κατάντησε  με  την συγκεκριμένη δημοτική αρχή, αναστηθεί από τον λήθαργο. Διαβάστε την πρόταση του Ηλία Μπούκα προς την διακομματική επιτροπή.

 

Θέμα: Η πρότασή μου προς την Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης – Οδική σύνδεση οικισμού Ιάσμου με τον οικισμό Πολυάρνου.

 

 

Επ` αφορμή της σύστασης Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, έχω ζητήσει συναντήσεις με φορείς της Ροδόπης, τόσο από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, όσο και με τους δύο βουλευτές του νομού μας που είναι μέλη αυτής.

Επιθυμώ να ενημερωθώ για τις απόψεις τους, καθώς και για τον τρόπο που έχουν επιλέξει να κινηθούν στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί εδώ, στη Θράκη, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πρόθεσή μου είναι το να εκφράσω την ανάγκη προώθησης συγκροτημένων αναπτυξιακών προτάσεων που θα διέπονται από ρεαλισμό, ώστε κάθε ιδιαίτερος τόπος της Θράκης ν` αξιοποιήσει τις δυνατότητές του και να λάβει εκείνο που του αναλογεί.

Πιστεύω πως οι κατά τόπους ενεργοί φορείς υπό την αιγίδα των Δημάρχων, θα πρέπει να διαβουλευθούν, ώστε οι απόψεις των πολιτών ν` ακουστούν μέσω αυτών στο επόμενο επίπεδο διαχείρισης των ζητημάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ πως είναι αναγκαίο ο Ίασμος να συμπεριληφθεί στα σχέδια ανάπτυξης, αφού έχει τεράστιες δυνατότητες.

Έχοντας τη διπλή  ιδιότητα τόσο ως Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας, όσο και του Προέδρου του Πολιτιστικού συλλόγου, προτίθεμαι η πρότασή μου προς την Επιτροπή -μέσω και των φορέων για τον Ίασμο- να είναι η επισκευή/αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί από τον Ίασμο στο Πολύαρνο.

Το σκεπτικό μου βασίζεται στην ανάπτυξη μέσω της επισκεψιμότητας, αφού η περιοχή του Πολυάρνου μπορεί να γίνει πόλος έλξης για πολλούς χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά φυσικού κάλλους (Θρακικά Μετέωρα, κοιλάδα Κομψάτου, σπάνια πουλιά και άγρια άλογα, ορεινό καταφύγιο πλήρως εξοπλισμένο κα) που διαθέτει.. Το έργο μπορεί να δώσει πνοή στην περιοχή, αφού θα καταστήσει τον Ίασμο ως τόπο προορισμού.

Στα πλαίσια των επαφών για την προώθηση της πρότασής μου έχω ήδη συναντηθεί με τους Δημάρχους Κομοτηνής και Σαπών, κυρίους Γκαράνη και Χαριτόπουλο, καθώς και με τον κύριο Κατσιμίγα που ηγείται παράταξης της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Στα πλαίσια αυτών των επαφών είχα τη χαρά ν` ανταλλάξω απόψεις μαζί τους σχετικά με την αλληλεπίδραση της πολιτικής και αυτοδιοίκησης, αλλά και για τη σχέση Δημάρχων και Προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων. Οι επαφές μου μαζί τους ήταν χρήσιμες, ενδιαφέρουσες και ευχάριστες.

 

 

Μπούκας Ηλίας

 

Πρόεδρος Κοινότητας Ιάσμου

Πρόεδρος Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου