Ταβέρνα «Τα φαναράκια»

Όαση γεύσεων στην Ξάνθη

Όλη η ιστορία της γαστριμαργίας της Ξάνθης, είναι γραμμένη στον πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου που οδηγεί  στην περίτεχνη καταπράσινη είσοδο της ταβέρνας «Τα Φαναράκια», στην αυλή που θυμίζει πάντα καλοκαίρι όποια εποχή του χρόνου και αν είναι, το κλασικό κτίριο και φυσικά την κουζίνα όπου μέσα από τις εστίες της βγαίνουν απλωμένα στο πιάτο των πελατών «μαργαριτάρια» και σίγουρα δεν είναι η ποιητική μας διάθεση να παρουσιάσουμε ένα ποίημα ή ένα κολακευτικό άρθρο για τον υπεύθυνο της ταβέρνας «Τα Φανάρακια» Χρήστο Μιχαλακίδη.

Κάθε άλλο, η εικόνα που επικρατεί στην Ταβέρνα «Τα Φαναράκια» μέχρι που θα μπει το πιάτο μπροστά στον πελάτη, είναι ένας ατέλειωτος οργασμός κίνησης, φροντίδας, αγωνίας, εκπαίδευσης στο σερβίρισμα την καθαριότητα την ευγένεια του προσωπικού. Αγωνία για να βρεθούν οι Ξανθιώτικες πρώτες ύλες, να ετοιμαστούν και να μετατραπούν σε γεύση, να σερβιριστούν με ευγένεια, φροντίδα και επιμέλεια. Και όταν το βλέμμα του αρχισερβιτόρου καταγράψει τις αντιδράσεις του πελάτη που δοκίμασε την πρώτη πιρουνιά, η ανάσα ανακούφισης που μεταφέρεται μέσα από μία μυστική συνεννόηση μεταξύ του προσωπικού και φτάνει στα αυτιά του Χρήστου Μιχαλακίδη, τότε επέρχεται η γαλήνη για την αποστολή που εκτέλεσαν άψογα η διεύθυνση και το προσωπικό της επιχείρησης.

Η ταβέρνα «Τα Φαναράκια» συνεχίζει να κρατά ψηλά το όνομα και την παράδοση στο φαγητό από το 1957.

Αυτή είναι η ταβέρνα «Τα Φαναράκια» που κουβαλάει στην πλάτη της, μία παρακαταθήκη 60 και βάλε χρόνων στην εστίαση, δίνοντας στην Ξάνθη και τους επισκέπτες της μοναδικές γεύσεις, ντιζάιν στο πιάτο, καθαριότητα, ευγένεια κυρίως όμως σεβόμενη τους Ξανθιώτες που παρόλες τις δύσκολες συγκυρίες που περνάει ο τόπος μας, στέκονται στο πλευρό της επιχείρησης.

Η ίδια η επιχείρηση φροντίζει οι πελάτες της να απολαμβάνουν σε έναν πανέμορφο χώρο πιάτα που οι τέλειες γεύσεις ταξιδεύουν.