5000 Θρακιώτες έδωσαν χρήματα στον Ερντογάν για να αγοράσει σφαίρες που θα τους σκοτώσει 

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης στην Θράκη;  

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με τους απαγωγείς. 

 

Σύμφωνα  με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ροδόπης κ. Α. Βαφειάδη από τις διόδους προς Βουλγαρία και Τουρκία 11.000 Θρακιώτες άφησαν τα χρήματα τους εκεί, δίνοντας μία ακόμη μαχαιριά στους Θρακιώτες επαγγελματίες σε μία περίοδο που η πανδημία θερίζει την οικονομική ικμάδα της Θράκης. 

Η Ελλάδα,  έκλεισε μεν τις εισόδους από Βουλγαρία και Τουρκία αλλά δεν έκλεισε τις εξόδους των Ελλήνων πολιτών προς αυτές τις δύο χώρες που μαστίζονται από τον covi-19.  

Αυτό μάλλον έχει να κάνει με το “Ελλάς το μεγαλείο σου”, όπου η αδυναμία των πολιτικών να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης στην Θράκη, οικονομική και Εθνική, επιτρέπουν να γίνονται αυτά τα αίσχη.  

Από αυτούς τους  11.000 πολίτες – Θρακιώτες –  σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Βαφειάδη που πήγαν να ενισχύσουν την οικονομία της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Οι 6000 πήγαν στην Βουλγαρία και οι 5000 πήγαν στην Τουρκία. Το θέμα της Βουλγαρίας δεν αναλύεται διότι είναι μέλος της Ε.Ε. και είναι θέμα που αγγίζει καθαρά την πολιτική αναποφασιστικότητα και ίσως την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να καταλάβει ότι διοικεί κράτος, και όχι ένα ακυβέρνητο πλοίο δεμένο σε ξένα άρματα και επιχειρηματικά συμφέροντα 

Θα σταθούμε όμως στους 5000 Θρακιώτες οι οποίοι πήγαν να στηρίξουν την οικονομία της Τουρκίας. Αυτό πλέον ξεπερνά τα θέματα της οικονομίας και αγγίζει ξεκάθαρα τα θέματα Εθνικής Συνείδησης. Οι 5000 Έλληνες πολίτες της Θράκης που πήγαν στην Τουρκία για “ψώνια”  με τα χρήματα τους δίνουν την δυνατότητα στον δικτάτορα Ερντογάν να εμπλουτίσει το οπλοστάσιο του για να ρημάξει την Θράκη και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή. Με δεδομένης της οικονομικής κρίσης στην Τουρκία και 1 ευρώ, είναι ανάσα ζωής για την οικονομία της γειτονικής χώρας γιατί είναι συνάλλαγμα και χωρίς συνάλλαγμα η Τουρκία, εκτιμούμε (άλλωστε δεν είμαστε οικονομολόγοι), ότι αγοράζει όπλα, σφαίρες που αργότερα θα τα χρησιμοποιήσει για την κατάληψη της Θράκης όπως τουλάχιστον διατείνεται ο Ερντογάν. Ένα παράδειγμα μόνο αρκεί για να καταλάβει κανείς είναι ότι μόνο πέρυσί η Τουρκία έδωσε 250 εκ. για αγορά πολεμικού υλικού από την Γερμανία. Με τι χρήματα τα αγόρασε; Με λίρες που δεν αξίζουν στο διεθνές εμπόριο ούτε για χαρτομάντηλα; Άρα με συνάλλαγμα. Τα “ψώνια” λοιπόν στην Τουρκία από πολίτες της Θράκης είναι συνάλλαγμα. Άρα αυτό κάνουν οι Θρακιώτες που πάνε για “ψώνια” στην Τουρκία. Δίνουν συνάλλαγμα στα χέρια του αιμοσταγούς δικτάτορα που αγοράζει όπλα για να τα στρέψει σε αυτούς που στηρίζουν την οικονομία του, δηλαδή στους Θρακιώτες. 

Άλλωστε ο “αόρατος πόλεμος” στην Θράκη από τούρκους πράκτορες και τους ψευτομουφτήδες είναι πλέον ορατός. 

Άρα οι 5000 Θρακιώτες κοιτάζοντας απλά την “πάρτη” τους, πήγαν για ψώνια στην Τουρκία θαρρείς και τα φθηνά και μη ποιοτικά προϊόντα της Τουρκίας, δεν τα βρίσκουν στην Θράκη. Και όσο για την βόλτα τους στην Τουρκία εν ήδη τουρισμού, η Σαμοθράκη και η Θάσος, είναι μία ανάσα από την ποιο απομακρυσμένη περιοχή της Θράκης. 

Άρα δεν έχει να κάνει ούτε με την βόλτα ούτε με τα “ψώνια”, έχει να κάνει με τον ραγιαδισμό, και το σύνδρομο της Στοκχόλμης ή ποιο απλά “βάρα με πασάμ να αγιάσω”.