Πολιτική μέσω Δελτίων Τύπου σε στυλ Χ. Μέτιου

Να μας συμπαθά ο Δόκτωρ κ. Αλέξης Κ. Πολίτης,  εντεταλμένος σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων του κ. Μέτιου που βέβαια δεν είχαμε την τιμή να  γνωρίσουμε –  αλλά από την ανακοίνωση του μετά την συνάντηση του με τον Υπουργό Αμύνης κ. Ν. Παναγιωτόπουλο όπου όπως μας λέει ο ίδιος – προφανώς για να δικαιολογήσει το ταξίδι του στην Αθήνα – συζήτησαν σε καλό κλίμα για … κοινά προγράμματα που θα … γίνουν μεταξύ του υπουργείου του Παναγιωτόπολου για το … καλό… τίνος ακριβώς, αυτό εμείς δεν το καταλάβαμε … κτλ κτλ.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν τα στελέχη του Χ. Μέτιου ακολουθούν την … δική του παραγωγή πολιτικού έργου μέσω των Δελτίων τύπου, όμως σίγουρα ο κ. Εντεταλμένος Σύμβουλος και δόκτορας, από την ανακοίνωση που εξέδωσε, καταλάβαμε ότι δεν πήγε στον Υπουργό με συγκεκριμένη πρόταση η οποία στην τελική θα βοηθήσει και στην άμυνα της χώρας μιας και η ΑΜΘ είναι το προπύργιο για την ασφάλεια της Χώρας.

Αλήθεια τι κοινό έργο θα μπορούσε να κάνει επ ωφελείας της κοινωνίας της ΑΜΘ ο Χ. Μέτιος με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης;

Ειλικρινά αυτά τα Δελτία Τύπου, γεμάτα μπουρδολογίες, απλά απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης σε μία προσπάθεια να βγουν ο ίδιος ο Χ. Μέτιος και τα στελέχη από την αφάνεια.

Φέρτε κάποιο πρόγραμμα κύριε δόκτορα να γίνουν δουλειές και να βρει ένα μεροκάματο ο κοσμάκης της ΑΜΘ που είναι ο ποιο φτωχός της Ευρώπης και αφήστε τις φανφάρες και τις συναντήσεις με υπουργούς για την φωτογραφία.

Κύριε Εντεταλμένε σύμβουλε, όταν πας στον Υπουργό του λες αυτή είναι η μελέτη, αυτά τα οφέλη θα φέρει στην κοινωνία και αυτό θα κερδίσει ο Στρατός. Κατά τα άλλα να’ χαμε να λέγαμε.

Τέλος ας μας πει τι σημαίνει στην πράξη η «από κοινού πρόταση για ευρωπαϊκό έργο ή έργα με συγκεκριμένη, κοινή και σχετιζόμενη με το Υπουργείο και την Περιφέρεια θεματολογία, ώστε να στοχευθούν πρόσθετες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και να παραχθεί ουσιαστικό έργο μέσω αυτών» μπας και καταλάβουμε την αιτία της επίσκεψης του στον κ. Υπουργό.

Α.Π.

Συνάντηση με Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δρ. Αλέξης Πολίτης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο στο γραφείο του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ).

Στα πλαίσια της ατζέντας της συνάντησης ο κος Πολίτης, αρχικά ενημέρωσε τον Υπουργό για την υπάρχουσα κατάσταση σε ότι αφορά τα εν ενεργεία ευρωπαϊκά έργα που εκτελεί η ΠΑΜ-Θ και εν συνεχεία πρότεινε στον κ. Παναγιωτόπουλο τη συνεργική δράση της ΠΑΜ-Θ (μέσω της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και  του Περιφερειακού Ταμείου) με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (και τις αρμόδιες υπηρεσίες του), προκειμένου να κατατεθεί από κοινού πρόταση για ευρωπαϊκό έργο ή έργα με συγκεκριμένη, κοινή και σχετιζόμενη με το Υπουργείο και την Περιφέρεια θεματολογία, ώστε να στοχευθούν πρόσθετες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και να παραχθεί ουσιαστικό έργο μέσω αυτών.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με τον Υπουργό να στηρίζει έμπρακτα την πορεία της Περιφέρειάς μας σε οικονομικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό και φυσικά στρατιωτικό επίπεδο. Στο τέλος ο κ. Πολίτης αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, συνεχάρη τον κ. Παναγιωτόπουλο «για την μέχρι τώρα εξαιρετική» όπως τόνισε «υπουργική του θητεία, για την προσφορά του στην ΠΑΜΘ αλλά και τη χώρα συνολικά, μέσω της ουσιαστικής και επιτυχούς διοίκησης ενός τόσο νευραλγικού και απαιτητικού Υπουργείου, σε μια περίοδο με κρίσιμα θέματα εθνικής σημασίας.».

Δρ. Αλέξης Κ. Πολίτης

  • Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαικών Προγραμμάτων ΠΑΜ-Θ
  • Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής ΠΑΜ-Θ
  • Μέλος ΔΣ Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΠΑΜ-Θ